AUTO SHOW – NEISPUNJENE NAJAVE U USTALJENOM MODU (foto)

708 0

NOVA GRADIŠKA 4. lipnja 2011. – Danas prije podne održao se sad već tradicionalni Auto show. Sunčan lipanjski dan izmamio je mnoštvo prolaznika i posjetitelja koji su na gradskom korzu mogli uživati u izložbenim primjercima 8 auto kuća iz slavonske regije i domaćeg distributera motocikala i mopeda. Većina prezentiranih primjeraka i nisu u većoj mjeri

privukli pažnju Novogradiščana zbog toga što oko 80% danas izloženih modela građani imaju priliku vidjeti i u svakodnevnom prometu. No, neki modeli su ipak plijenili pozornost prolaznika namjernika više nego ostali. Peugeot RCZ 1.6 THP sa 200 ks zbog svoje atraktivne pojave i dizajna privukao je najviše pogleda i ženske i muške populacije, a Dacia je zbog pristupačnih cijena svojih modela kao i sinonima za uloženo i dobiveno svojim 4×4 modelom Duster također privukla mnoge znatiželjnike i potencijalne kupce. Gamu ostalih zanimljivijih modela činili su Volkswagen Golf GTD, Renault Laguna 4 Control s pogonom na sva četiri zakretna kotača, Peugeot 508 (od neki dan prisutan i na našim cestama), novi Passat te tehnološki blizanci suv-ovi Hyundai ix 35 i Kia Sportage. DVD Nova Gradiška sudjelovali su na manifestaciji prezentirajući jedno svoje vozilo za specijalne namjene, vatrogasni Mercedes Sprinter, s nekolicinom popratnih specijaliziranih alata. Prezentacije predstavnika hitne medicinske pomoći i policije nije bilo usprkos najavama. Uz vatrogasce svoja vozila izložili su i članovi Oldtimer kluba koji su pokazali neke od motocikala, a većinu novih modela zasjenio je Chevrolet Apache iz ’59 godine. 

Test vožnje, nažalost, kako je najavljivano, nisu bile moguće stoga kod zainteresiranih to nije blagonaklono prihvaćeno. Prema riječima Miroslava Penave, predstavnika jedne od auto kuća, test vožnja se može omogućiti dolaskom u salon a o najavama test vožnji na današnjem Auto showu nitko ga nije obavijestio ni pitao. Jenjavanjem „špice“ svi izložbeni automobili napustili su Ulicu Slavonskih graničara do 13,30 sati, a i motocikli su lagano napuštali show koji je, prema najavama, trebao potrajati do 17 sati.

Tako je prošao ovogodišnji Auto show, još jedna u nizu izložbeno-prodajna manifestacija koja efektivno i gospodarski obogaćuje grad Novu Gradišku.

Samo ostaje pitanje. Što je Auto show, a što auto izložba?

Službeni plakat

Hyundai ix 35

Peugeot 508

Chevrolet Apache Pick Up ’59

Peugeot RCZ

VW Golf 6 GTD

Renault Laguna 4 Control

13 : 50 h

 

 

Related Post