AUTOBUS SE ZAGLAVIO U POVOŽNJAKU

611 0

NOVA GRADIŠKA, 20. listopada 2010. – Usko grlo na novogradiškim prometnicama godinama je podvožnjak ispod željezničke pruge koji spaja Ulicu Maksimilijana Benkovića i Ulicu kralja Zvonimira. Problem je, zbog nizine podvožnjaka, postao izraženiji izgradnjom Industrijskog parka jer kamioni moraju ići zaobilazno preko željezničkog prijelaza kod gradskog groblja. Iako je problem pješačkog prolaza privremeno riješen i jamči pješacima kakvu takvu sigurnost, podvožnjak je još uvijek rizično mjesto i za pješake , a i za sve ostale sudionike u prometu, posebno one koji iz Željezničke ulice izlaze u Ulicu kralja Zvonimira. Nisu rijetke prometne nezgode, a ni slučajevi kao ovaj koji vidite na fotografijama, kada se nestrpljivi vozači koji ne žele zaobilazno ići preko željezničkog prijelaza kod groblja, autobusima i kamionima zaglave u podvožnjaku.

O izgradnji novog podvožnjaka s pješačkim i biciklističkom stazom govori se godinama i isto toliko čeka na njegovu izgradnju zajedno s Županijskom upravom za ceste i Hrvatskim željeznicama. Problem će djelomično riješiti izgradnja južne gradske zaobilaznice, na koju se također godinama čeka.  

Nesreća sa slika zbila se danas ujutro oko 8,25 sati, autobusom je upravljao 52-godišnji vozač. U autobusu srećom nije bilo putnika.

Pošto vozač nije poštivao prometni znak dopuštene visine vozila, policija protiv njega podnosi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

 

Related Post

UČINKOVITI NOVOGRADIŠKI POLICAJCI

Autor - 10/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 10. kolovoza 2016. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, potvrdivši sumnju…

POLICIJA UHVATILA BRODSKE DILERE

Autor - 20/09/2017 0
SLAVONSKI BROD, 20. rujna 2017. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe na…