Biskup Antun čestitao muslimanima Ramazanski Bajram

810 0

Autor Požeška biskupija

POŽEGA, 12. svibnja 2021. – Prigodom Ramazanskog Bajrama požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog uputio je muftiji Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj sljedeću čestitku:

»Od srca čestitam Ramazanski Bajram Vama, cijenjenim suradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Hrvatskoj. Ramazanskim Bajramom završava mjesec u kojem su islamski vjernici postom, molitvom i dobrim djelima iskazivali Svevišnjemu odanost a braći ljudima dobrohotnost. Radujem se što su na taj način pridonijeli da i u hrvatskom društvu bude osnaženo ljudsko bratstvo, mir i zajednički suživot za koje su se zauzeli papa Franjo i veliki imam Al Azhara Ahmad Al-Tayyeb u Deklaraciji potpisanoj u Abu Dhabiju 2019. godine a papa Franjo napose u svojoj Enciklici „Fratelli tutti“.

U spomenutom duhu održali smo i međureligijsku molitvu u Jasenovcu minulog mjeseca ožujka, te Vam zahvaljujem za podršku koju ste pružili Požeškoj biskupiji u njezinoj organizaciji.

I ovom prigodom svjedočim Vam duboko poštovanje, te Vas od srca pozdravljam«, zaključuje biskup Antun.

Related Post