Unatoč visokih novčanih i kazni zatvora na cestama ne nedostaje neodgovornih vozača

947 0

Autor Franjo Samardžić,  Foto Jakša Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 13. ožujka 2021. – Iako smo svjedoci privremenog oduzimanja vozila od strane policije od višestrukih ponavljača prometnih prekršaja, visokih novčanih kazni od nekoliko desetaka tisuća kuna i zatvorskih kazni, te zabrane upravljanja motornim vozilima koje po žurnom postupku donose Prekršajni odjeli Općinskog suda neodgovornih pojedina ca na cestama i dalje ne nedostaje.
Jučer smo pisali da je na Prekršajnom odjelu suda u Novoj Gradiški u žurnom postupku 26-godišnjak kažnjen novčanom kaznom od oko 17.000 kuna, ta uz to mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Uhvaćen je da vozi osobni automobil bez položenog vozačkog ispita da nije koristio sigurnosni pojas, a uz se predstavio kao druga osoba.

Pred prekršajnim sucima u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu naći će se još dva vozača. Sigurno neće visoke novčane kazne.
Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije MUP-a 11. ožujka su prilikom nadzora prometa u Rešetarima uhvatili vozača osobnog automobila koji je upravljačem bio sa 2,26 promila. Odmah je isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su istoga dana prilikom nadzora prometa u Oriovcu kontrolirali su 36-godišnjeg vozača osobnog automobila i utvrdili da upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te da kod sebe nema osobnu iskaznicu. Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu mu je očitana koncentracija od 0,83 g/kg alkohola u krvi. Daljnjim provjerama, policajci su utvrdili da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja. I on je do otriježnjenja zadržan u prostorijama policije. Protiv vozača bez položenog vozačkog ispita policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Related Post