BISKUP ANTUN ŠKVORČEVIĆ KRSTIO ELIZABETU ČAVLINU, DESETO DIJETE KATARINE I IVANA IZ LJUPINE

1202 0

NOVA GRADIŠKA, 2. siječanj 2011. – Iznimno svečano bilo je danas misno slavlje u župnoj crkvi Kraljice sv. Krunice. Na misi u 11 sati, na slavlju krštenja i dragom slavlju, kako ga je nazvao biskup požeški msgr. Antun Škvorčević, krštena je Elizabeta Čavlina, deseto dijete Katarine i Ivana iz Ljupine. Prvi se okupljenim župljanima obratio, a potom

mnogobrojnoj obitelji Čavlina čestitao velečasni Jozo Jurić. Biskup Škvorčević čestitao je Božić župljanima i obitelji Čavlina i zahvalio na daru života koji je, kako je kazao, božje djelo u suradnji s čovjekom. Zahvalio je Bogu za sve roditelje koji vole život i žrtvom ljubavi prihvaćaju djecu.

 

Podsjetio je i na susret koji je, prigodom božićnih blagdana te blagdana Svete obitelji u Požegi na blagdan Nevine dječice 28. prosinca, održao s obiteljima iz Požeške biskupije koje imaju petero i više djece.

 

Biskup je kazao da obitelji s brojnom djecom zaslužuju poštovanje jer u Hrvatskoj više ljudi umire nogo što se rodi djece. Čovjek je budućnost Hrvatske i zato treba slaviti život a ne smrt, kazao je biskup Antun Škvorčević i ukazao na potrebu da svaki čovjek izgrađuje svoju duhovnost i ne trči za materijalnim dobrima, iako ona jesu nužnost jer nas okružuju i s njima živimo.

 

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 25/08/2014 0
U župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju u župničku službu uveden je fra Josip Poleto, a u župnoj…