Biskup Antun pohodio prognaničko naselje Kovačevac

957 0

Autor Požeška biskupija

NOVA GRADIŠKA, 22. ožujka 2021. – U pripravi za Uskrs požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji Maria Sanića, župnika Župe Bezgrješnog Začeća BDM u Novoj Gradiški i tajnika Mateja Silukovića pohodio je 22. ožujka 2021. prognaničko naselje Kovačevac i susreo se sa skupinom njegovih žitelja.

U razgovoru s njima biskup Antun je spomenuo kako ih zbog pandemije nije pohodio pred minuli Božić i dodao da nas koronavirus podsjeća kako nam je sudbina zajednička te jedni drugima možemo biti opasni i zaraziti se, te da zbog toga moramo držati socijalnu distancu, ali istaknuo je da s druge strane trebamo njegovati duhovnu blizinu jedni prema drugima te si uzajamno pomagati. Naglasio je da nas Sveto trodnevlje podsjeća kako se Bog nije držao daleko od nas zaraženih grijehom, nego nam je u Sinu svome Isusu Kristu pristupio ljubavlju koja je bila spremna poći na križ i umrijeti za nas. Napomenuo je da se u istini te poruke krije naša snaga i da je dobro uvijek iznova obnavljati značenje Isusova križa i njegove ljubavi koja pobjeđuje. Pozvao ih je da mu zahvaljuju za ljubav koju ima prema njima i ujedno ga zamole da im podari snagu, sposobnost i pravo raspoloženje srca kako bi mogli ljubiti jedni druge.

Izrazivši radost što je danas prvi put s njima njihov novi župnik Mario Sanić, pozvao ih je da se u svojim molitvama spomenu i župnika Branka Gelemanovića, koji je u malo godina svoje župničke službe u novogradiškoj Župi Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije ostavio trag dobra i svjetla od kojega i danas mnogi žive. Na sve njih i na cijelo prognaničko naselje zazvao je Božji blagoslov.

Tajnik Siluković uručio im je potom biskupovu uskrsnu čestitku i novčanu pomoć Požeške biskupije.

Related Post