Biskup i svećenici čestitali papi Franji Uskrs

274 0

POŽEGA – Na Veliki četvrtak, 18. travnja, pri svršetku mise posvete ulja u požeškoj Katedrali proglašena je čestitka koju su biskup Antun Škvorčević i svećenici uputili papi Franji. U čestitci se kaže:
“Sveti Oče! Svećenici i đakoni, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i bogoslovi te predstavnici ovogodišnjih krizmanika, okupljeni u požeškoj Katedrali na misi posvete ulja, zahvalni Isusu Kristu za dar euharistije i svećeništva, upućuju Vašoj Svetosti iskrene pozdrave. Zajedno s učenicima u Emausu obnovljenom vjerom ispovijedamo «Doista uskrsnu Gospodin!» (Lk 24,34) te Vam s osjećajima posebne odanosti čestitamo svetkovinu Isusova uskrsnuća.
Suočeni s brojim izazovima koje susrećemo u svakodnevnom naviještanju Isusove radosne vijest, osluškujemo Vaše pozive i poticaje, te u skladu s njima nastojimo oko pastorala koji traga za čovjekom u njegovim rubnim životnim stanjima. Minule korizme posvetili smo posebnu pozornost uvođenju pripravnika za prvu svetu pričest i svetu potvrdu u život po vjeri, nastojeći da u Isusu Kristu prepoznaju svoju nadu i smisao života te ga svjedoče u zvanju za koje će se opredijeliti, napose duhovnom. Radosni smo što se djeca i mladi u našim katoličkim školama zajedno s roditeljima u obiteljskom raspoloženju trude oko oblikovanja života u skladu s kršćanskim vrijednostima.
Dok Vam zahvaljujemo za ponizno vršenje službe nasljednika sv. Petra, molimo za naše svećeničko poslanje te za sva spomenuta i druga pastoralna nastojanja Vaš poseban apostolski blagoslov. U zajedništvu molitve i uskrsne radosti od srca Vas u Gospodinu pozdravljamo.”

Related Post

NOVA ŠKOLSKA GODINA

Autor - 01/09/2013 0
Problem nastaje u malim, područnim i seoskim školama jer je, kroz zadnjih nekoliko godina, broj učenika smanjen za tisuću –…