BISKUP ŠKVORČEVIĆ POSJETIO NAJSTARIJEG SVEĆENIKA

1684 0

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji generalnog vikara Josipa Devčića posjetio je 13. srpnja u Jakšiću Stjepana Benića, svećenika koji je u 101. godini nedavno proslavio 77. obljetnicu svoga ređenja.

Obradovan posjetom, Benić je svježim umom biskupu opisao stanje svoga sve nemoćnijeg tijela i postavio pitanje Božjoj nedokučivoj Providnosti zašto mu je dodijelila tako dug život.

 

Zahvaljujući plemenitosti svoje domaćice i dobrih susjeda koji mu pomažu, uspijeva mirno živjeti u svom jakšićkom domu. Zanimao se za život Crkve, napose za mladomisnike, radujući se što je ovih dana u susjednom Vetovu mlada misa. Spomenuo je kako je tijekom njegova župnikovanja u Jakšiću mladu misu imao svećenik Kolesar, Obradović, Grbeš i Bošnjak te napomenuo kako valja moliti za duhovna zvanja.

 

Sjećanje ga je povelo u njegove mladomisničke dane te je istaknuo da je prvu svećeničku službu vršio u Novoj Gradiški, gdje je prethodno išao u gimnaziju, potom u Mariji Bistrici, zamjenjivao župnika u Lukaču te ponovno u Hrvatskom Zagorju i konačno u Slavoniji gdje je ostao do danas. Služeći se dobrim pamćenjem kazao je generalnom vikaru da je on sada najstariji aktivni svećenik u požeškom kraju, te se prisjetio onih svećenika s kojima su zajednički surađivali dok su bili mlađi. Zanimao se za pojedine obitelji u Stražemanu koje pamti iz doba svoje službe u toj župi. Na kraju susreta svećenik Benić zamolio je biskupa i generalnog vikara da mole za njega. Biskup mu je zahvalio za žrtvu koju prinosi za svoju biskupiju te mu je udijelio blagoslov. (Požeška biskupija)

Related Post

RADOST ŽIVOTA

Autor - 05/07/2016 0
VRBJE – Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je u nedjelju 3. srpnja Župu Sv. Josipa u Vrbju i ondje predvodio…

OBLJETNICA VOĆINSKIH STRADANJA

Autor - 15/12/2012 0
Na 21. obljetnicu razaranja Voćina, rušenja crkve i ubojstva nedužnih civila održano je 13. prosinca hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske…

ŽUPA SVETOG ILIJE PROROKA

Autor - 03/07/2016 0
ORUBICA – Od 30.lipnja do 2.srpnja u Orubici je održano već tradicionalno, peto po redu „Dječje ljeto“ koje je ove…