BISKUP ŠKVORČEVIĆ PRIMIO SLAVONSKOG EPISKOPA JOVANA

685 0

POŽEGA – U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 31. prosinca slavonskog episkopa Jovana Ćulibrka u pratnji požeškog paroha Aleksandra Bjelića. Bio je to susret koji se odvijao između slavljenja Božića po

Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru, te su dvojica crkvenih čelnika uživo čestitala blagdane i razmijenili dobre želje na temelju vjere u istog Gospodina. Već se ustalilo da požeški biskup i pakrački episkop povremeno nastoje razmijeniti pogleda o trenutačnim zbivanjima u Crkvi i društvu te učvršćivati međusobne odnose povjerenja u nastojanju oko liječenja rana koje je nedavni rat ostavio u dušama ljudi.

 

Episkop Jovan upoznao je biskupa Antuna s obnovom vladičanskog doma i sabornog hrama u Pakracu te prikazao svoje aktivnosti u tom pogledu, među kojima je i nedavni posjet Sjedinjenim Američkim državama. Darovao je biskupu Antunu sliku sv. Antuna Padovanskog, koju je izradio jedan sjeverno-američki slikar, i uručio pozdrave svoga prethodnika espiskopa Save Jurića. Biskup i episkop razmotrili su aktualna pitanja iz odnosa Katoličke Crkve i Srpsko-pravoslavne Crkve, te se složili oko potrebe produbljivanja daljnjih međusobnih kontakata kako bi se dokinule određene predrasude i pridonijelo ostvarivanju zajedničkih evanđeoskih ciljeva u suvremenim zbivanjima na našim prostorima i šire u svijetu.

Related Post

CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE

Autor - 12/11/2014 0
Caritas će zajednici „Susret“u Ivanovcu nedaleko Okučana pomoći u uređenje okoliša da se spriječe buduće štete od poplave.

TREĆA KORIZMENA TRIBINA

Autor - 06/03/2015 0
Danas se novinarstvo svelo na puko funkcioniranje kojem nije potrebno etičko usmjerenje u kojem se gubi razlikovanje dobroga i lošega,…