Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje Kovačevac

500 0

NOVA GRADIŠKA, 7. kolovoza 2020. – U pripravi za blagdan Sv. Lovre, đakona i mučenika, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa, požeški biskup Antun Škvorčević, u pratnji Branka Gelemanovića, župnika novogradiške Župe Bezgrješnog Začeća BDM i Mateja Silukovića tajnika, kao i prijašnjih godina, pohodio je 7. kolovoza prognaničko naselje Kovačevac pokraj Nove Gradiške, u koje su smješteni izbjeglice i prognanici iz vremena Domovinskog rata te druge osobe sa socijalnim problemima.
U razgovoru s prognanicima biskup se zanimao za njihovu trenutnu životnu situaciju i na koji način se nose s nemalim poteškoćama, napose u situaciji prouzrokovanoj koronavirusom.
Nazočni su izvijestili biskupa o onima koji su u međuvremenu preminuli, koji su u bolnici ili su izvan naselja zbog nekih drugih razloga, prikazali poteškoće s kojima se susreću i izrazili zahvalnost biskupu što ih ne zaboravlja.
Potom im je biskup kazao kako im i ove godine o svetkovini sv. Lovre želi iskazati svoju pažnju i posvjedočiti da su uključeni u misli i molitve vjernika Požeške biskupije. Istaknuo je kako oni nisu neki izgubljeni ljudi, nego su pripadnici zajedništva Crkve koja se ostvaruje i živi u Požeškoj mjesnoj Crkvi. Zatim su zajedno uputili molitvu Bogu za sve njih, za one koji su se odselili iz naselja, za one koji su u bolnici a napose za one koji su preminuli. Spomenuto zajedništvo mjesne Crkve očitovali su i molitvom Požeške biskupije u Godini Božje riječi koja se svakodnevno moli u svim župama.
Na kraju susreta biskup je na sve zazvao Božji blagoslov. Potom je svakom pojedinom prognaniku uručen novčani prilog Požeške biskupije.

Related Post

STIŽE VODENI VAL

Autor - 16/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 16. rujan 2014. – Vodni val Save prošao je nizvodno od Siska. Vodostaj Save jutros u 6 sati…

Autor - 25/09/2018 0
Predgovor za izložbu Gorana Kujundžića „Pars pro toto“ Goran Kujundžić je autor koji kao motiv u svojemu radu koristi ornament…