BIT ĆE KAZNI: Predblagdanske i blagdanske uskrsne dane obilježili neodgovorni vozači  

552 0

Foto Policija brodsko-posavska

 

SLAVONSKI BROD, 2.  travnja 2024. – Brodsko-posavskim prometnim  policajcima   predblagdanske i blagdanske uskrsne dane obilježili su  neodgovorni vozači  koji su vozili  pod utjecajem alkohola ne  koristeći zaštitni pojas, vozili automobile koji nisu registrirani, tehnički pregledani i  osigurani, bez vozačke dozvole,  gubili kontrolu  nad vozilom i izazivali  prometne nesreće u kojim je bilo ozlijeđenih osoba.      

Vozač teško, a putnik lakše ozlijeđen

Na kolniku Županijske ceste u Šumetlici, dana 29. ožujka, u 22.25 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je 33-godišnjak pod utjecajem alkohola (s 1,29 promila alkohola u organizmu) upravljao osobnim automobilom te nije koristio zaštitni sigurnosni pojas. Automobil nije registriran i tehnički pregledan niti je osiguran. U automobilu se sa istim nalazio 20-godišnji putnik. Zbog neprilagođene brzine u zavoju ulijevo, 33-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila i sletio s kolnika udarivši u stablo. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač, dok je putnik lakše ozlijeđen. Obojici je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški. Također su od istih uzeti potrebiti uzorci radi analize na prisutnost opijata, a po zaprimljenoj analizi slijedi podnošenje odgovarajućih pismena nadležnom tijelu. 

Prouzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom s 1,69 promila

Dana 29. ožujka, u 20.10 sati, u Gornjoj Vrbi, na raskrižju s kružnim tokom dogodila se prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Policijski službenici su utvrdili da je 49-godišnjak upravljajući teretnim automobilom s 1,69 promila alkohola u organizmu, zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika udarivši prednjim dijelom automobila u metalni stup javne rasvjete. Vozač je priveden u prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja te policijski službenici protiv njega podnose prekršajne prijave nadležnom sudu.

Zadržan u policiji na otriježnjenju

Policijski službenici Postaje prometne policije, dana 31. ožujka, u 0,50 sati, u Slavonskom Brodu, u Branimirovoj ulici, nadzirući promet zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnjak. Vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu niti prometnu dozvolu. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 1,81 promila te je isti priveden i zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 48-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici. 

Upravljali prije stjecanja prava na upravljanje – privedeni u policiju

Dana 1. travnja, u 8.30 sati, na području Lužana, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske kontrolirali su osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnjak. Utvrđeno je da 42-godišnjak upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilima bilo koje kategorije. Nadalje, na području Starog Petrovog Sela, dana 2. travnja, u 1.50 sati, kontroliran je teretni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak. Utvrđeno je da navedeni također upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Obojica su privedena u Postaju prometne policije Slavonski Brod te policijski službenici protiv istih podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.  

Related Post