BOGIĆEVLJANI SLAVE: U nedjelju Blagdan Duha Svetoga, u ponedjeljak Dan općine 

357 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 3. lipnja 2022. – Svečano će biti narednih dana u Gornjim Bogićevcima. Bogićevljani će u  nedjelju  blagdanskim slavljem obilježili blagdan Duhova,  svoju i jednu  od  najstarijih svetkovina crkve. 

    U ponedjeljak,  na Duhovski ponedjeljak,  zajedno sa stanovnicima ostalih mjesta u općini   brojnim događanjima i  održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća obilježiti će se   Dan općine.  U župnoj crkvi  u 11 sati  početi će sveta misa, a potom u 12 sati   kod spomenika  poginulim  hrvatskim domoljubima  i spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana  položiti će se  vijenci i biti  zapaljene svijeće u spomen onih koji su dajući svoje živote  najviše doprinijeli u stvaranju neovisne i slobodne Hrvatske.  

   Pod predsjedanjem Željka Klarića u  12,55 sati početi će  svečana sjednica  Općinskog vijeća na kojoj će  se svečano potpisati  Povelja o bratimljenju Općine Gornji Bogićevci i Općine Dobretići iz BiH, te biti uručena ovogodišnja općinska priznanja. 

   U povodu Dana općine  u organizaciji NK „Sloboda“ odigrati će se sa početkom u 18,30 sati  nogometna utakmica na  nogometnom stadionu „Brezine“, a u 19 sati na malonogometnom školskom igralištu  početi će večer folklora u organizaciji KUD.a „Starča“.

    I ove godine u  središtu mjesta tradicionalno će se peći vol, a u dvorani Hrvatskog seljačkog doma biti će cjelodnevno  druženje uz pečenog vola i glazbu. 

Related Post