BOGIĆEVLJANI SLAVILI BLAGDAN SVETOG DUHA I DAN OPĆINE

3445 0

GORNJI BOGIĆEVCI – Bogićevljani su tradicionalno svetkovali blagdan Duha Svetog, a zajedno sa mještanima ostalih naselja u općini na Duhovski ponedjeljak i Dan Općine Gornji Bogićevci. Fra Ivo Brozović služio je svetu misu u crkvi Duha Svetoga, a kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvom hrvatskom predsjedniku, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, predvodio molitvu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u nazočnosti brojnih gostiju, članova starog i novog saziva Općinskog vijeća, izaslanstava prijateljskih općina Dobretići i Jajce iz BiH, načelnika susjednih opšćina, saborskog zastupnika Davora Vlaovića i župana brodsko-posavskog Danijela Marušića. Bila je prigoda da općinski načelnik Pavo Klarić dobije čestitke za povjerenje koje je na izborima dobio od građana da još jedan mandat bude na čelu Općine, a potom govori o aktivnostima u proteklih godinu dana i planovima za naredno razdoblje.

Naveo je brojne aktivnosti u oblasti komunalne i društvene infrastrukture kojima se za stanovništvo u svim općinskim naseljima nastoje stvoriti uvjeti primjereni vremenu u kome se živi, a posebno mladima. Izrazio je zadovoljstvo i zahvalio Vladi RH što je u posljednje dvije godine tekuću pomoć Općini Gornji Bogićevci podigla sa 197.000 kuna na 1,3 milijuna kuna. Omogućilo je to da Općina sredstva iskoristi za vlastito učešće u raznim projektima. Općinski načelnik Pavo Klarić ni propustio priliku zahvaliti se na dobroj suradnji djelatnicima općinskog upravnog odjela, županijskim i državnim institucijama, te udrugama i društvima koje djeluju na području općine.

O financiranju jedinica lokalne samouprave i potrebi da im se za rad i unapređivanje ukupnog života sa nivoa države vrati što više sredstva govorili su saborski zastupnik Davor Vlaović i župan Danijel Marušić, koji je uvjeren da će dobar rad nastaviti načelnik i njegovi suradnici i vijećnici.

Po odluci Općinskog vijeća javno priznanja Grb općine za 2017. godinu dodijeljen je Marijanu Laziću iz Gornje Letine za rad i poseban doprinos na prikupljanju pomoći za potrebe udruga i stanovnika Općine Gornji Bogićevci u progonstvu, te za pomoć u obnovi Gornjih Bogićevaca nakon Domovinskog rata. Grb općine uručili su načelnik Pavo Klarić i Stipo Šugić, predsjednik Općinskog vijeća u starom sazivu.

U poslijepodnevnim i večernjim satima organiziran je sportski i kulturno-umjetnički program, a u dvorani Hrvatskog seljačkog doma mještani i njihovi gosti tradicionalno su se družili uz pečenog vola i glazbu.

Sportski program u organizaciji NK „Sloboda“ organiziran je na nogometnom igralištu „Brezine“, a večer folklora u organizaciji KUD-a „Starča“ na školskom igralištu. Uz domaćine nastupila su kulturno-umjetnička društva „Čiče“ Novo Čiče, „Dragalić“ Dragalić, „Seljačka Sloga“ Prelog, „Kolovit“ Gradiška i „Mala“ Nova Gradiška.

Related Post

Nove mjere pomoći poljoprivrednicima

Autor - 02/04/2020 0
Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s dopunom i realizacijom mjera pomoći poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu uslijed okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19. S tim…

Autor - 25/04/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 25. travnja 2019. – HKUU “Trenk” Nova Gradiška ove godine obilježava 25 godina rada. Udruga je osnovana 1994.…