BRAVO ZA MALE LJUPINCE: dm će ponovo nagraditi učenike PŠ Ljupina za doprinos u zaštiti okoliša

1338 0

Četiri godine za redom  PŠ Ljupina je među najuspješnijim   školama u Hrvatskoj za što  je do sada dm  učenike nagradio sa 35.500 kuna

 

NOVA GRADIŠKA

Učenici Područne škole Ljupina su  četvrti su put potvrdili svoju poziciju među najuspješnijim mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati devete akcije prikupljanja i recikliranja starog papira dm Zeleni korak. Učenici su u konkurenciji od čak 90 škola bili među 10 najuspješnijih te će ih dm nagraditi s 10000 kuna za doprinos zaštiti okoliša. Ova mala područna škola koju pohađa 21 učenik već četiri godine pokazuje zavidnu posvećenost zaštiti okoliša te ih je do sada u sklopu Zelenog koraka dm nagradio s ukupno 35500 kuna.

„Mladi ekolozi Područne škole Ljupina prionuli su zadatku i, uz pomoć zajednice, prikupili i reciklirali više od deset tona starog papira. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Područne škole Ljupina što su nam se i ove godine pridružili u Zelenom koraku te što su nam četvrti put pokazali da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu.Radujemo se njihovim budućim uspjesima!“izjavila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

U devetom Zelenom korakusudjelovalo je više od 18500 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira spasili više od 3000 stabala, a svaku od deset škola koje su prikupile i reciklirale najviše papira dm će nagraditi s 10000 kuna. Uz učenike PŠ Ljupina, u 2020. godini najbolje rezultate ostvarili su učenici Osnovne škole Branimira Markovića (Ravna Gora), Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin), OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ Banija (Karlovac), OŠ Ludbreg, Područne škole Glavina Donja (Imotski), PŠ Kutleše (Imotski), PŠ Plešce (Čabar) te PŠ Cirkvena (Sv. Ivan Žabno).

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200000 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira tijekom devet godina spasili više od 49500 stabala.

Related Post