BROĐANI POVODOM 8. OŽUJKA – photo

1923 0

SL. BROD – U Domu HVIDR-e u Slavonskom Brodu u prošlu subotu otvoren je „Sajam kreativnih žena“. Šarenilo ponude – od prigodnih uskrsnih dekoracija, preko različitih rukom rađenih dekorativnih i

 

uporabnih, do unikatnih odjevnih predmeta, suvenir i pravih umjetničkih djela, ispunilo je izložbeni prostor.

Izložba je otvorena bez oficijelnosti, jer su žene tako htjele, pa na samom otvorenju, iako su bili obaviješteni, nije bilo nikoga od čelnika Grada i Županije. Kasnije su, ipak, neslužbeno i u „srodnim” skupinama pristizali i dužnosnici i političari koji tek žele potporu na idućim lokalnim izborima.

U devetnaest sati prodajna izložba je zatvorena, a nakon nje uslijedio je kulturno zabavni program u kojem se moglo vidjeti i čuti čitav niz sadržaja – od trbušnog plesa članica Udruge za poticanje osobnog razvoja „Ilhana”, koja je i organizator sajma i cijelog programa, preko nastupa pjevačkih skupina „Ad astra” i „Posavke”, plesnih skupina Plesni studio „Cascavella” i Plesni studio „Eanna”, do točke u kojoj su oduševljeno sudjelovali i posjetitelji i gosti – ples uz pratnju grupe „Otpisani”.

Među mnogim izlagačima na izložbi je sudjelovala i Novogradiščanka Sandra Žajgar sa svojim domišljatim rukotvorinama, te je na taj način doprinjela ovoj manifestaciji humanitarnog značaja.

Naime, dio ostavrenih prihoda svih izlagačica i donacije posjetitelja sajma biti će uplaćen na žiro račun ženske Sigurne kuće u Slavonskom Brodu.

Glavni pokrovitelj programa je Brodsko-posavska županija

foto: Ivan Maričević/za novagra.hr

 

 

 

 

Related Post