BRODSKA BOLNICA DOBILA MAGNETSKU REZONANCIJU

1087 0

SLAVONSKI BROD, 8. ožujka 2011. – U nazočnosti državnog

tajnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi mr. Dražena Jurkovića, brodsko posavskog župana Danijela Marušića i njegovih zamjenika Davora Vlaović i Ružice Vidaković, dr. Milana Bitunjca, ravnatelja Opće bolnice Dr. Josip Benčević i, te saborskih zastupnika Suzane Bilić- Vardić, Šime Đurđevića i Mate Bilonjića, danas je u rad svečano pušten uređaj za magnetsku rezonanciju snage 1 T. Investicija, financirana iz županijskih sredstava vrijedna je 8 milijuna kuna, a isporučitelj uređaja i uređivač prostora je tvrtka Siemens d.d. odabrana putem javnog natječaja.

Župan Danijel Marušić je naglasio da jer nabavka ovog uređaja rezultat kontinuiranog ulaganja u brodsku Opću bolnicu, ali i druge zdravstvene ustanove s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete zdravstvene usluge i ugleda bolnice. Župan se zahvalio Ministarstvu zdravstva kao i upravi bolnice na svesrdnoj pomoći pri realizaciji ovog i drugih projekata, te izvrsnoj suradnji.

Uređaj je u rad pustio državni tajnik Dražen Jurković.

“Skrb za zdravstveni sustav u ovoj županiji je primjerena. To znači da i građani imaju dobru zdravstvenu zaštitu. Danas u ovim recesijskim vremenima se pokazuje da se zajedničkim radom ministarstva, županije i bolnice može napravit značajan kvalitativan iskorak” – rekao je Jurković, najavljujući nastavak investicija u zdravstvo Brodsko-posavske županije. Najavio je izgradnju poliklinike u Slavonskom Brodu u drugoj polovici godinem,a u kojoj će biti smještena i Hitna medicinska pomoć.

foto: Marijan Vrkljan/Sbplus.hr

 

Related Post