Brodski policajci spriječili ga u divljanju autocestom, a sudac mu odredio 30 dana istražnog zatvora

1265 0

SLAVONSKI BROD, 21. kolovoza 2019. – Jučer smo pisali o teškom kršenju propisa iz obijesti u području sigurnosti prometa. Jučer je protiv 39-godišnjeg vozača, kojega su brodski policajci uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela obijesna vožnja u cestovnom prometu, predali na daljnje postupanje u Općinsko državno odvjetništvo.
Nakon toga mu je sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu, odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Policijski službenici su potom 39-godišnjaka, jučer u 16 sati predali u zatvor u Požegi.
Podsjetimo. Na autocesti u blizini Oprisavaca, policijski službenici su intervenirali povodom dojave o prometnoj nesreći, koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač, vozeći automobil u suprotnom smjeru i bez položenog vozačkog ispita. Naime, policijski službenici su utvrdili da je 39-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine), na odmorištu Sredanci, upravljajući osobnim automobilom (PU registracijskih oznaka), naglo dodao gas i krenuo prema 28-godišnjem pješaku, udarivši ga vozilom. Vozač se potom uključio na autocestu A3, vozeći lijevom kolničkom trakom u suprotnom, zabranjenom smjeru. U blizini Oprisavaca, u izbjegavanju udara u vozilo, koje je dolazilo iz suprotnog smjera, 24-godišnji vozač osobnog automobila Mercedes, austrijskih registracijskih oznaka je udario u osobni automobil ispred svog vozila (austrijskih registracijskih oznaka), kojim je upravljala 33-godišnjakinja, a koja je također izbjegavala opasnost i udar u nadolazeće vozilo iz suprotnog smjera. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a ozlijeđeni pješak sa odmorišta Sredanci je upućen na ukazivanje liječničke pomoći.

Related Post