Brodski policajci uspješni u hvatanju lopova

1179 0

SLAVONSKI BROD, 30. listopada 2020. – Posljednjih dana brodska policija je dovršila kriminalističko istraživanje, razriješila više kaznenih djela i pronašla počinitelje teških krađa, krađa i oštećenja tuđe stvari.

Policijski službenici Policijskih postaja Slavonski Brod i Đakovo, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 16-godišnjim maloljetnikom s područja općine Podgorač, na okolnosti počinjenja kaznenih djela teške krađe i kaznenih djela krađe.

Provedenim istraživanjem su utvrdili da su osumnjičeni tijekom svibnja, lipnja i srpnja ove godine, na području Migalovaca, iz rezervoara za gorivo radnih strojeva otuđili pogonsko gorivo. Ovim djelima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.
Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su, također, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 21 i 29 godina. Pritom su utvrdili da su osumnjičeni, 3. kolovoza oko 17 sati, u Slavonskom Brodu u Zagrebačkoj ulici, s prodajnog pulta otuđili mobilni uređaj vlasništvo 63-godišnjakinje.

Policijski službenici protiv počinitelja dostavljaju posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kao dopunu kaznene prijave, za maloljetnog počinitelja i posebno izvješće nadležnom Centru za socijalnu skrb.

Brodska policija je 29. listopada dovršila kriminalističko istraživanje nad više osoba, na okolnosti počinjenja kaznenih djela teške krađe, krađe i oštećenja tuđe stvari.

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, potvrdili su sumnju da je osumnjičeni 41-godišnjak u vremenu od 22. do 24. veljače nasilno ušao u prostor trgovine u Beravcima iz koje je otuđio metalni sef s novčanim pologom i više stotina kutija raznih vrsta cigareta. Ovim djelom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dovršili kriminalističko istraživanje nad jednim 41-godišnjakom te utvrdili da je s još dvojicom počinitelja (u dobi od 17 i 19. godina) 5. kolovoza, oko 19 sati iz jednog objekta u Slavonskom Brodu, na kojemu se izvode građevinski radovi, otuđio oko 100 m električnog kabla, vrijednosti više tisuća kuna.

Također, brodski policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjom državljankom Sjeverne Makedonije. Pritom je utvrđeno da je osumnjičena, 2. listopada, oko 14.45 sati, iz jedne trgovine u Slavonskom Brodu, otuđila parfem vrijednosti nekoliko stotina kuna. Oštećenoj pravnoj osobi su policajci uručili potrebite podatke radi eventualnog pokretanja privatne tužbe.

Nadalje, policijski službenici su pronašli i 19-godišnjeg počinitelja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 19-godišnjak, 18. listopada, u ulici A. Štampara, u Slavonskom Brodu, razbio stakla na ulaznim vratima trgovine, kladionice i poslovnog prostora te je oštetio čitač kartica na aparatu za naplatu parkinga. Ovim djelom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna

Policijski službenici protiv svih počinitelja dostavljaju posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kao dopunu kaznene prijave.

Related Post