BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

979 0

Slavonski Brod, 04. travnja 2016. – Vrijedna donacija Brodsko-posavske županije u vidu specijalne opreme, uručena je danas, u prostorijama Područnog ureda Državne službe za zaštitu i spašavanje u Slavonskom Brodu,

pripadnicima postrojbe za spašavanje iz ruševina.

 

Oprema vrijedna 37.700 kuna sastoji se od zaštitnih kaciga sa svjetiljkom, zaštitnih reflektirajućih prsluka, kombinezona i zaštitne obuće, a njima će biti opremljeno 20 pripadnika spomenute postrojbe. Valja istaknuti kako se Postrojba za spašavanje iz ruševina, uz zapovjedništvo sastoji od tri skupine: za pretragu, spašavanje i logistiku.

 

Prilikom uručivanja donirane opreme, župan Danijel Marušić istaknuo je kako smo nažalost, u posljednje vrijeme svjedoci brojnih katastrofa u kojima brzo djelovanje stožera za zaštitu i spašavanje, Civilne zaštite i ostalih srodnih službi ima presudan značaj. „Svjesni njenog značaja, ove godine je županijskom proračunu za Civilnu zaštitu predviđeno 130 tisuća kuna.Vjerujem da će i ova donacija, pa makar u malom segmentu ići u pravcu razvoja i unapređenja ove službe“.- kazao je Marušić.

Pročelnik Područnog ureda Državne službe za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod Pavo Baričić dodao je kako se kontinuirano vodi briga o unapređenju Postrojbe za spašavanje iz ruševina, pa je tako u studenom prošle godine izvršena edukacija iz postupaka prve pomoći koju su proveli djelatnici Nastavnog centra Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, dok se u listopadu ove godine planira osposobljavanje koje će provesti Državna intervencijska postrojba prema programu osposobljavanja za spašavanje iz ruševina DUZS.

 

Uz župana Marušića i pročelnika Područnog ureda Baričića, svečanosti uručenja opreme nazočili su i saborski zastupnik Davor Vlaović i pročelnica Klara Šćuka ujedno i zamjenica načelnika Stožera za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije.

 

U narednom periodu planira se nabavka i ostale opreme sukladno Pravilniku o ustrojstvu, popuni i opremanju postrojbi Civilne zaštite i postrojbi za uzbunjivanje.

Related Post