BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

2764 0

Brodsko-posavskoj županiji temeljem Odluke o odobravanju sredstava za projekt pripalo 486.195,40 kuna

 

Zagreb, 29. kolovoza 2016.  – U prostorima Ministarstva socijalne politike i mladih, kao Posredničkog tijela razine u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, potpisan je danas ugovor za odobravanje sredstava za projekt Brodsko-posavske županije ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”. Rezultat je to napora Brodsko-posavske županije u smjeru ne samo ravnomjernog razvoja svih naših dijelova, već i socijalne osjetljivosti prema najugroženijim skupinama.

 

Podsjetimo, Ministarstvo je na temelju odluka o potvrđivanju Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020., o tijelima u Sustavu upravljanja, provedbe i kontrole korištenja Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020., o donošenju Smjernica za Fond europske pomoći za najpotrebitije Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020., o povećanju dostupnih financijskih sredstava od 2. kolovoza 2016., o povećanju dostupnih financijskih sredstava od 22. kolovoza 2016., o Izmjeni Smjernice za Fond europske pomoći za najpotrebitije Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. te Uputa za prijavitelje, 21. srpnja 2016. raspisalo Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Na ovaj hvale vrijedan natječaj, prijavila se i Brodsko-posavska županija s istoimenim projektom, te na njemu prošla zajedno s još 21 jedinicom lokalne uprave i samouprave. U okviru financiranja aktivnosti usmjerenih na ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1 – nedostatak hrane, te za financiranje aktivnosti tehničke pomoći, Ministarstvo je ukupno osiguralo 13.360.000,00 kuna od čega je Brodsko-posavskoj županiji temeljem Odluke o odobravanju sredstava za projekt pripalo 486.195,40 kuna.

 

Pokazujući time da skrbi o socijalno najugroženijoj populaciji, Brodsko-posavska županija pod vodstvom župana Danijela Marušića, napravila je mali, ali značajan iskorak ka ublažavanju najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama. Potvrda je to i redovitog praćenja različitih natječaja koji za cilj imaju razvoj naše županije, kao i uspješnog apliciranja na iste u čemu je Brodsko-posavska pri samom vrhu hrvatskih županija.

 

Ugovor kojim će se osigurati realizacija ovog projekta, danas je u Ministarstvu socijalne politike i mladih potpisala zamjenica župana Dunja Magaš u pratnji v.d. pročelnice Anice Vukašinović čiji upravni odjel je sudjelovao u izradi projekta ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”.

Related Post