BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

1875 0

SLAVONSKI BROD, 22. listopad 2014. – U organizaciji Upravnog odjela za razvoj i europske integracije Brodsko- posavske županije danas je u Velikoj vijećnici županijske uprave održan stručni sastanak vezan za pripremu projekata

iz područja integriranog prometa i održive regionalne/urbane mobilnosti.

 

Sastanak je organiziran u suradnji članova stručnog tima Ministarstva prometa iz Zagreba i referentnih konzultantskih tvrtki, a vezan je uz natječaj za dostavu projektnih prijedloga za bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uvodno izlaganje i prezentaciju sustava integriranog prometa, s posebnim naglaskom na odredbe europske srednjoročne prometne politike, održao je prof.dr.sc. Davor Brčić, pročelnik Odjela za promet i predstojnik Zavoda za gradski promet Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Prof. dr.sc. Sadko Mandžuka prezentirao je strateške ciljeve uvođenja inteligentnih transportnih sustava u RH, te ukazao na temeljne informacije o projektu, a mr. sc. Marko Šoštarić naglasio je značaj prometnog planiranja.

 

S obzirom na značaj Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije za razvoj integriranog prometa, na sastanku su sudjelovali predstavnici brojnih institucija u čijoj je domeni razvoj prometa: predstavnici Županijske uprave za ceste, Lučke uprave, Hrvatskih željeznica, Zavoda za prostorno uređenje, Industrijskog parka Nova Gradiška, Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda i Brodsko- posavske županije, predstavnici Tehničke škole i brojni drugi. Natječaj za dostavu projektnih prijedloga otvoren je do 28. studenoga 2014.

Related Post