BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Bavarci nude suradnju u poljoprivredi

1463 0

Slavonski Brod – Tvrtka „Konradhof d.o.o.” koja se inače bavi raznim djelatnostima u poljoprivredi, a primarna djelatnost im je prerada mesa životinja iz uzgoja, održala je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave prezentaciju svojih usluga te predstavila moguće vidove suradnje sa institucijama u poljoprivredi s područja Brodsko-posavske županije kao i OPG-ovima. Tim povodom na današnjem sastanku nazočili su i pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović, Ivana Solić, pročelnica u županijskoj službi Hrvatske poljoprivredne agencije, Antun Vrakić predsjedNik HPK kao i predstavnici nekih OPG-ova.

 Ova tvrtka sa sjedištem u Bavarskoj nedavno se predstavila hrvatskom tržištu i u procesu je pronalaska partnera, za sebe kaže da je jedna od vodećih tvrtki u „freerange” poljoprivredi i ekološkoj odnosno bio proizvodnji. Uz pronalazak partnera rade i na klasterizaciji hrvatskog tržišta kako bi moglo surađivati s Bavarskim.

Govoreći o preradi mesa, predstavnici tvrtke „Konradhoff” istaknuli su kako tjedno imaju potražnju za čak 20 tona mesa crne slavonske svinje, dok zbog sadašnjih prilika u hrvatskoj poljoprivredi tjedno isporuče jedva tonu. Drugi oblik suradnje vide kroz uzgoj bio-soje i ostalih kultura u ekološkoj proizvodnji koja je trenutno neisplativa hrvatskim poljoprivrednicima zbog gotovo iste cijene konačnog proizvoda sa proizvodima koji nisu ekološki proizvedeni. Antun Vrakić dodao j kako se u Hrvatskoj velika većina konvencionalno uzgojenih ratarskih kultura može smatrati ekološkim zbog nezagađenosti poljoprivrednih površina pesticidima, herbicidima i ostalim kemikalijama.

Nakon ovog inicijalnog sastanka u narednom periodu tvrtka „Konradhof” pregovarat će direktno sa predstavnicima zainteresiranih OPG-ova i poljoprivrednih proizvođača, dok će Brodsko-posavska županija stajati na raspolaganju i biti suport u daljnje ostvarivanju suradnje. (Autor bpz.hr)

Related Post

Vinkovo u Starcima

Autor - 22/01/2017 0
STARCI – Tradicionalno   okupljanje   petrovoselskih  vinogradara i njihovih prijatelja, ljubitelja vina i narodnih običaja, te  štovatelja sv. Vinka održano je…

ODBOR REGIJA

Autor - 04/12/2014 0
BRUXELLES – U tijeku je 109. plenarna sjednica Odbora regija u Bruxellesu na kojoj sudjeluje i brodsko-posavski župan Danijel Marušić,…