Budućnost tehničke kulture je na mladima, kaže Tomislav Petrović, novi predsjednik Zajednice tehničke kulture

533 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 18. veljače 2019. – Na redovno-izbornoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška održanoj 13. veljače 2019. godine za predsjednika je izabran Tomislav Petrović. Dugogodišnji je član je Foto kluba „F4“, a kao član Skupštine dobro je upućen u aktivnosti novogradiške Zajednice tehničke kulture. Pitali smo ga kojim će smjerom ići daljnje aktivnosti tehničke kulture i što su po njegovom mišljenju prioriteti.
-Bivšeg predsjednika, gospodina Velimira Vukovića teško je naslijediti. U svom je mandatu odradio ogroman posao za tehničku kulturu u našem gradu za što je na Skupštini dobio brojne pohvale.
Budućnost tehničke kulture je, kao i za sve ostalo, bilo da se radi o sportu ili umjetnost, na mladima. Mlade ljude danas je teško angažirat na aktivnostima koje su svojevremeno bile popularne. Moramo zato naći načine i modele da ih privučem. Na Skupštini su većinom bili ljudi životne dobi preko 40 godina, 50 i 60 godina, koji su dugogodišnji entuzijasti. Moramo animirati mlade, moramo pronaći djevojčice i dječake koji imaju želju da se nečim bave. Mi kao Zajednica tehničke kulture u našim udrugama i klubovima im to moramo omogućiti. Prije toga moramo ih upoznati s čime se banimo, a kada dođu mi im na prihvatljiv način moramo to omogućiti – kazao je Tomislav Petrović.
Ima i jedan zanimljiv prijedlog. Kaže da bi volio u narednom razdoblju u Novoj Gradiški vidjeti ljude koji su porijeklom iz Nove Gradiške, a koji su danas na raznim prestižnim mjestima i predavači na visokoškolskim ustanovama i fakultetima u Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj i svijetu.
-Poznato je u povijesti da se čovjek koji je potekao iz određene sredine toj sredini na neki način i oduži. Treba ih pronaći, animirati i pozvati da tako nešto započnemo u Novoj Gradiški. Volio bih da, kada dođu u Novu Gradišku posjetiti svoje roditelje, organiziramo razna predavanja, da prezentiraju teme koje su zanimljive običnim ljudima, a i mladim ljudima koji bi se u kasnije u životu s njima bavili – kaže Tomislav Petrović.

Related Post

SEKULARNA HRVATSKA

Autor - 16/05/2014 0
Radi se o knjizi „Humanizam za djecu“ koja predstavlja prvu ireligioznu i humanističku knjigu za djecu u Hrvatskoj, pa i…