BURAN VIKEND ZA POLICIJU

474 0

4. lipnja 2011. – Tijekom vikenda na području policijske uprave

evidentirano je ukupno 23 kaznena djela od kojih je 16 protiv imovine, dva kaznena djela protiv pravosuđa, dva kaznena djela protiv života i tijela, te po jedno kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa, protiv slobode i prava čovjeka i građanina, te protiv braka, obitelji i mladeži.

Na prometnicama policijske uprave za vikend se dogodilo ukupno 12 prometnih nesreća od kojih šest s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom.

U ovim prometnim nesrećama pet osoba je lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Unazad tri dana evidentirano je ukupno 12 prekršaja od čega devet iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također su zabilježena tri slučaja kršenja odredbi članka 95 Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja na području policijske uprave tijekom vikenda bilježe se dva požara na građevinama s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Unatoč zabrani vozi s 2,50 promila alkohola

 

U subotu oko 22.15 sati policijski službenici su u Slavonskom Brodu, nas. A. Hebranga, utvrdili da 36-godišnjak upravlja osobnim automobilom Opel, pijan i pod zabranom. Alkotestom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,50 promila, dok mu je zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije izrečena za vrijeme od 22. travnja do 22. kolovoza 2011. godine. Vozač je doveden i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, te protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Terier napao biciklistu

 

Oko 12.30 sati, u subotu na području općine Oriovac, pas pasmine Terier (vlasništvo 47-godišnjaka) koji je bio bez nadzora, napao je 64-godišnjeg biciklistu. Biciklista je zbog toga pao na tlo, zadobivši ozljede u vidu ogrebotina, te je upućen na ukazivanje liječničke pomoći. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su vlasniku psa uručili obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te dostavljaju izvješće veterinarskoj inspekciji.

 

Mađar autocestom vozio 247 kilometara na sat

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u subotu oko 20.05 sati, na autocesti A 3, kod Brodskog Stupnika, utvrdili da se osobni automobil Audi TT, mađarskih nacionalnih oznaka kreće prebrzo južnim kolničkim trakom. Utvrdili su da se vozilo kretalo brzinom od 247 kilometara na sat, a za volanom se nalazio 41-godišnji državljanin Mađarske. Na toj dionici autoceste prometnim znakom je propisana brzina od 130 kilometara na sat. Prometni policajci su vozaču uručili prekršajni nalog kojim je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od sedam tisuća kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Related Post