11. MEĐUNARODNI OLDTIMER SUSRETI (foto)

517 0

NOVA GRADIŠKA 4. srpanj 2011. – Ljubitelji automobila, posebice onih starijih, došli su na svoje u prošlu subotu kada su bili svjedoci 11. međunarodnog oldtimer susreta oldtimer kluba „Classic’99“ Nova Gradiška. Uz brojne goste iz Hrvatske i inozemstva kao i članove domaćeg kluba Nova Gradiška je u subotu bila prava Meka svih oldtimeraša u regiji. Ruta

ovogodišnjeg susreta iznosila je 40 kilometara, a zaustavljalo se u Sičicama, Vrbju, Drežniku i ponovno u Novoj Gradiški gdje je finalna destinacija bio restaurant „Dukat“ u kojemu su svim sudionicima podjeljeni pehari i zahvalnice.

Ove tradicionalne susrete službeno su otvorili predsjednik kluba Krešimir Knežević, zamjenik gradonačelnika Milan Mateša i predstavnica Turističke zajednice grada Nove Gradiške vijećnica Dinka Matijević. Prigodno i kao znak zahvalnosti za dugogodišnju uspješnu suradnju dosad i u buduće predsjednik kluba uručio je priznanja predstavnicima grada i Turističke zajednice.

Među 45 automobila i 35 motocikala najstariji primjerci bili su Škoda iz 1930. godine i Zundapp iz 1943. godine. Raznovrsnost modela i tipova vozila po godištu, proizvođaču i karoserijskom obliku obilježila je ove 11. susrete. Od Alfinog spidera do Hanomag kamiona, bilo je vozila za svačiji ukus.

Službeno otvaranje najavljivala je voditeljica Simonida Tarbuk, a događaj su upriličili i članovi Matice umirovljenika Nove Gradiške koji su nošnjama i tradicionalnim plesovima dodatno obogatili subotnje prijepodne u koje je, također,uz zvukove evergreena spojilo tradicionalni slavonski ples i vječne melodije koje nikad neće izumrijeti kao ni izložena vozila.

Realizacijom službenih oldtimer novina, prvih u Hrvatskoj, u OTK „Classic’99“ ne posustaju već u suradnji s gradom ustraju na novom projektu, tehničkom muzeju koji bi kao takav bio također prvi na ovim prostorima te u kojemu bi se čuvala vozila, stare tehnikalije i ostala vrijedna građa.

Članovi Oldtimer kluba „Classic’99“ zahvaljuju se slijedećim pokroviteljima: gradu Nova Gradiška, Turističkoj zajednici grada, županijskoj Zajednica tehničke kulture, Auto klubu Nova Gradiška, Hrvatske šume Požega, općina Vrbje, dr. Ivanu Bagariću, Antunu Akmačiću- Ćeberu, OPG “Bošnjak” Sičice i Matici umirovljenika grada.

Najstariji primjerak – ŠKODA 1930. godina.

Najstariji motocikl – ZUNDAPP 1943. godina.

Matica umirovljenika

Dinka Matijević – TZGNG

Milan Mateša, dogradonačelnik i Krešimir Knežević, predsjednik OTK “Classic’99”

Mirjana Štrbac – TZGNG

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 11/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 11. svibanj 2013. – Početkom travnja Udruga gluhih i nagluhih započela je provedbu projekta ”Europa- SADA.” Projekt je…

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 16/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 16. listopada 2013. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od lipnja provodi projekt stručnog osposobljavanja mladih ”Local…