Čisteći bunar pronašli minobacačku granatu

902 0

DRAGALIĆ, 30. travnja 2019. – Koliku opasnost po ljude još uvijek predstavljaju oružje i minsko eksplozivna sredstva zaostala iz Domovinskog rata gotovo svakodnevno svjedoče priopćenja Policijske uprave brodsko-posavske. Pohvalno je što se sve više građana odaziva na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i predaju ih policijskim službenicima i na taj otklanjaju mogućnost tragedija u svojim obiteljima. Ima međutim i slučajeva da pojedinci neodgovorno oružje i eksplozivna sredstva odlažu po kanalima, uz šumske putove i na drugim javnim površinama ugrožavajući na taj način živote ljudi. Osim podruma, tavana i gospodarskih zgrada ima i slučajeva u kojima ih se pojedinci rješavaju na način da ih odbacuju na neuobičajena mjesta. Jedan takav slučaj, dogodio se na području općine Dragalić gdje je minobacačka granata pronađena u bunaru.
Policija je priopćila da je na području općine Dragalić, jučer (dana 29. travnja), prilikom čišćenja bunara (vlasništvo 24-godišnjaka), pronađeno je ubojito sredstvo. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, na mjestu pronalaska utvrdio je da se radi o minobacačkoj granati, call. 82 mm, koju je preuzeo na siguran način.
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna i pruža mogućnost građanima da mogu policiji vremenski neograničeno dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha od sankcija. U slučaju pronalaska ubojitih sredstava ili odluke o dragovoljnoj predaji oružja, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192 iz sigurnosnih razloga, a nikako ne dirati, niti sami donositi oružje u policiju. Po pozivu na mjesto pronalaska, doći će stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu radi preuzimanja oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva na siguran način.

(foto: ilustracija)

Related Post

Pijanci nas ugrožavaju

Autor - 27/05/2010 0
OKUČANI, 26. svibnja 2010. – Dana 25. svibnja oko 20.30 sati u ugostiteljskom objektu u Okučanima, 26-godišnjak je narušavao javni…