Članovi KUD-a „Starča“ uprizorili igrokaz „Put našega spasenja“

1191 0

Autor Milorad Oršulić Mican

GORNJI BOGIĆEVCI – Vjernici župe Duha Svetoga u Gornjim Bogićevcima su na jedinstven način zakoračili u Veliki tjedan. Naime, članovi KUD-a „Starča“ su, u predvečerje Cvjetnice – Nedjelje Muke Gospodnje, uprizorili igrokaz „Put našega spasenja“, u kojem su u jednosatnom scenskom prikazu, zorno prikazali zadnje sate života našega Gospodina Isusa Krista. Scenarij za ovaj igrokaz je napisao Karlo Belak na temelju filma Mela Gibsona „The PASSION oft he Christ“, iz kojeg je korištena i zvučna podloga.
Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i općine Gornji Bogićevci.
Vrlo raskošne kostime su načinile Ivanka Baković, Mirjana Zdunić i Ljuba Hilla, a neka oprema i rekviziti su posuđeni od Dramske družbe „Sveti Vid“ iz Okučana, koji su korišteni za scenski prikaz „Muka, smrt i uskrsnuće Isusa Krista“.
Lik Isusa Krista je uvjerljivo tumačio pisac scenarija Karlo Belak koji je ujedno i redatelj, ulogu Poncija Pilata Marko Derežanin, Kajfu Mato Knežević – Maća, Velikog svećenika – Anu Ivica Lopar, Mariju majku Isusovu Kristina Belak, Pilatovu ženu – Klaudiju Mara Klarić, Mariju Magdalenu Darija Tomić, Veroniku Ira Mandir, Šimuna Cirenca i Josipa iz Arimateje Mirko Ćumurdžić, Barabu Josip Mihalek, Đavla Marijana Bogdanović ….
Za rasvjetu je bio zadužen Ivan Siladi, a za ton Filip Benedeković i Mario Peterle.
Tridesetak sudionika su se okupili s područja triju općina: Gornji Bogićevci, Dragalić i Okučani, ne štedeći vrijeme ni truda, i za samo mjesec dana bili spremni stupiti na scenu.
Šteta, što zbog strogih epidemioloških mjera, ovu vrlo uspješnu izvedbu nije mogao vidjeti veći broj vjernika. Vjerujemo kako je pred ovom dramskom skupinom KUD-a „Starča“ svijetla budućnost.

Related Post