CVIJETNI KORZO – NOVOGRADIŠKI MALIŠANI POSVETILI OBITELJI (FOTO)

623 0

NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2011. – Glavni akteri današnjih prijepodnevnih ddogađanja na središnjem gardskom trgu i Ulici slavonskih graničara bili su mališani iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola. Uz pratnju Gradske glazbe, mališani su predvođeni mažoretkinjama, tetama iz vrtića i učiteljicama oduševili šarenilom svojih kostima i scenskim

nastupima. Uz mališane uživali su mama i tate, braća i sestre , bake i djedovi. Tradicionalni Cvijetni korzo, organiziran u povdu Međunarodnog dana obitelji, bio je prilika da se upute poruke i istakne važnost obitelji za život svakog čovjeka. Djeci i okupljenim sugrađanima obratila su se i pozdravile ih Zdenka Zečević, ravnateljica Centra za predškolski odgoj „Grigor Vitez“ i zmajenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić. Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”, kao dokaz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Svake godine novogradiški mališani podsjećaju da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi koji grade neki budući svijet i ukazuju koliko je važna obitelj i koliko su nam u životu važni svi njeni članovi.

 

 

 

Related Post