DAN NEOVISNOSTI RH

1009 0

SLAVONSKI BROD, 8. listopada 2012. – Obilježavajući 8. listopada, prisjećamo se dana 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

 

Tim povodom, jučer su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule branitelje. Vijenac su ime Brodsko-posavske županije položili župan Danijel Marušić i pročelnik za školstvo, obrazovanje i šport Vladimir Štefanek.

 

Uz dan neovisnosti, a u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana 101. bosansko-brodske brigade, jučer su na Gradskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule i smrtno stradale pripadnike ove brigade. Vijenac su ime Brodsko-posavske županije položili pročelnik za školstvo, obrazovanje i šport Vladimir Štefanek i voditelj Ureda za odnose s javnošću Zvonimir Penić.

 

bpz.hr

Related Post