BRAVO MAŽORETKINJE

2101 0

Ekipno naše su mažoretkinje osvojile drugo mjesto. U kategoriji “duo” Patricia Lang i Maja Golovrški bile su najbolje i osvojile su prvo, a Filipa Miloš i Nives Živković treće mjesto.

 

NOVA GRADIŠKA, 8. listopad 2012. – Sa Europskog prvenstva u mažoret plesu koje se održalo u Francuskoj u gradu Selestatu u blizini Strasbourga novogradiške mažoretkinje vratile su se danas s pregršt trofeja. Ispred Društvenog doma dočekali su ih roditelji, braća i sestre, te bivša zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić. Susret jer krasilo veliko veselje, obostrane suze radosnice, ruže i torta.

 

Ekipno naše su mažoretkinje osvojile drugo mjesto. U kategoriji “duo” Patricia Lang i Maja Golovrški bile su najbolje i osvojile prvo mjesto, a Filipa Miloš i Nives Živković treće mjesto. Nensi Živković i Ena Špičak su osvojile peto mjesto), a Anamarija Pavlina i Lorena Krizmanić dvanesto mjesto. U kategoriji “solo” u svojim dobnim skupinama peto mjesto su osvojile Maja Golovrški, Nensi i Nives Živković, a deseto Filipa Miloš.

-Za uspjeh treba zahvaliti ponajprije našim djevojkama i našoj trenerici Maji Lukić te roditeljima koji su stalna podrška. Uspjesi dolaze godinama u kontinuitetu što nije slučajno. Od početka rada naše udruge, kada smo bili domaćini državnog prvenstva, svake smo naredne godine postizale sve veći i veći uspjeh. Zahvaljujemo se našim sponzorima i građanima, Županiji brodsko-posavskoj i Gradu Nova Gradiška, koji su pomogli odlazak u Francusku – rekla je predsjednica Stana Miloš.

 

-Osim truda i talenta iza nas je velik i mukotrpan rad. Ovo je prva godina kada smo se u velikoj konkurenciji u Hrvatskoj uspjeli plasirat na europsko prvenstvo kao cijela grupa. U velikoj konkurenciji osvojiti drugo mjesto na europskom prvenstvu velik je uspjeh. U svakoj kategoriji natjecalo se od 15 do 19 ekipa po čemu se vidi da je konkurencija bila veoma jaka – kazala je trenerica Maja Lukić i dodala da već kreću s pripremama za iduće državno prvenstvo koje će se održati u Kaštelama zadnjeg vikenda u travnju naredne godine.

 

Trudit ćemo se da i dalje nastavimo s ovako dobrim rezultatima – kazale su predsjednica Stana Miloš i trenerica Maja Lukić.

 

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je 1500 mažoretkinja iz 10 europskih zemalja. Naše mažoretkinje nastupile su kao dio Hrvatske mažoret reprezentacije koju su još predstavljale i mažoretkinje iz Splita, Kaštela, Segeta Donjeg, Goričana, Koprivnice i Donjeg Kraljevca.

Related Post

Novogradiški ratni spomenar

Autor - 31/12/2011 0
Posljednjih dana 1991. godine za branitelje na crti bojišnice i Novogradiščane, koji su pretežito u skloništima, nije bilo vremena za…

PROPADAJU PROJEKTI

Autor - 18/08/2012 0
-Izjave koje slušamo u medijima jako me iritiraju. Slušamo da nema projekata za fondove i da nismo spremni. Nema, međutim,…