DAN OPĆINE CERNIK – foto

812 0

CERNIK, 2. lipanj 2012. – Središnji događaj obilježavanja Dana općine Cernik jučer je bilo otvaranje Škole u prirodi u Cerničkoj Šagovoni. U nazočnosti mještana, na prigodnoj svečanosti školu su otvorili župan brodsko-posavski Danijel Marušić, općinski

načelnik Nikola Jugović i fra Vjencislav Janjić, koji je jučer u Cerniku bio poseban gost.

 

– Sviranje orgulja nije nikakvo umijeće, treba pravu tipku u pravo vrijeme stisnuti. Ja sam bio ta tipka u pravo vrijeme kad su iz Graza ponudili dvije donacije. Jedna je bila škola, a druga vrtić. Odlučili smo se za školu jer je u to vrijeme osnovna škola ovdje u Cerničkoj Šagovini bila pogođena granatom, u njoj su bili i hrvatski branitelji, a djeca su u školu išla u jednu malu prostoriju. Smatrao sam da Šagovljanima i ovome mjestu, koje je dalo veliku žrtvu u Domovinskom ratu i gdje je bila prva crta obrane, damo jednu takvu donaciju i odlučili smo se za školu.

Danas sam najsretniji čovjek, sretniji i od svih Šagovljana. U novinama je svojevremeno pisalo da je to škola bez đaka, promašena investicija, još jedan Obrovac u Slavoniji i slično. Hvala Bogu da to tako nije jer danas ova škola ima svoje opravdanje – kazao je fra. Vjencislav Janjić.

Župan Danijel Marušić zahvalio je fra. Vjncislavu Janjiću u ime Brodsko-posavske županije i dodao da će se truditi da uz pomoć Županije što više djece dođe u školu u prirodi u Cerničku Šagovinu. Zahvalio se i na suradnju ljudima koji vode Općinu Cernik.

Svečana sjednica općinskog Vijeća održana je pod predsjedanjem Hrvoja Žakića u Franjevačkom samostanu, gdje je domaćin bio fra Anto Perković. Bili su tio i brojni gosti, među kojima i prijatelji iz općine Čavle i Tavankuta. Učenici OŠ „Matija Gubec“ izveli su glazbeni program.

Bio je tu i zamjenik župana Davor Vlaović kolji nije zaboravio Domovinski rat i poginule branitelje. Čestitao je na svim dosadašnjim postignućima koja za stanovništvo u svim mjestima u općini znače bolji život.

– To pokazuje da ovakve općine moraju opstati – kazao je Vlaović i zahvalio se na suradnji i partnerstvu s županijom.

Na svečanoj sjednici općinski načelnik Nikola Jugović opširno je govori o projektima koji su realizirani u proteklih godinu dana te planovima koji slijede u narednom periodu. Radi se o veoma značajnim projektima u oblasti komunalne i društvene infrastrukture. Od najznačajnijih navedimo da je izrađena dokumentacija i ishođena građevinska dozvola za vodoopskrbu Cernik-Baćin Dol, Cernik–Šumetlica i Rešetari–Baćin Dol. Izrađen je projekt vodoodvodnje za Giletince. Obnovljena je zgrada stare škole u Podvrškom i uređen Društveni dom, izvode se radovi na katastarskoj izmjeri u Banićevcu i Podvrškom, riješena je vodoodvodnja i izgrađena crpna stanica u gospodarskoj zoni i Industrijskoj ulici, i uređeno korito Šumetlice u Cerniku.

Vrijedni su i projekti koje treba realizirati u narednom periodu. Jedan je uređenje zgrade općine, a drugi doma u Cerničkoj Šagovini. Raditi će se na uređenju nerazvrstanih cesta i modernizaciji Potočne, Školske i Ulice dr. Franje Tuđmana, nastaviti će se katastarska izmjera , a veoma značajno za izletište Strmac je uređenje tzv. zgrade SOFK-e.

Svečana sjednica općinskog Vijeća bila je prigoda i za dodjelu priznanja zaslužnim za razvoj općine. Ove su godine Grb općine, najveće općinsko priznanje, dobili OPG Mikanović iz Podvrškog i fra. Vjencislav Janjić, koji se zahvalio u ime nagrađenih istaknuvši zadovoljstvo što u općini ima ljudi koji zaslužuju priznanja, a koje, kako je istaknuo, treba podržati da budu primjer drugima.

 

Related Post

DAN OPĆINE CERNIK

Autor - 30/05/2015 0
CERNIK, 29. svibanj 2015. – Uz dan Općine Cernik, u sklopu proslave obilježavanja najzaslužnijim pojedincim i institucijama uručene su godišnje…