DAN OPĆINE CERNIK – Općina koja ima budućnost

1274 0

Grb općine Brodsko-posavskoj županiji 

 CERNIK, 28. svibnja 2010. – Po predsjedanjem Ivana Terzica u dvorani Biblijsko-arheološkog muzeja održana je svečana sjednica općinskoga Vijeća. Uz zamjenika župana Davora Vlaovića i predsjednika županijske Skupštine Zdravka Sočkovića nazočni su bili gosti iz općine Čavle, koje je predvodio načlenik Željko Lambaša. O aktivnostima općine u protekloj godini i naporima koji se, unatoč manjem prilivu sredstva u općinski proračun, ulažu u podizanje ukupnog standarda života stanovništva u svim mjestima u općini, govorio je načlenik Nikola Jugović. Na početku svog izlaganja istakuo je obnovu škole, koja sada, zajedno s sportskom dvoranom i uređenim okolišem, omogućava zavidne uvjete za obrazovanje i rad škole u jednoj smjeni. Istaknuo je da će, kada se obnovi škola u Podvrškom, sve područne škole u općini biti obnovljene. One su, uz bolje uvjete za obrazovanje, stvorile i uvjete mještanima tih sela za kulturne i društvene aktivnosti – kazao je načlenjik Nikola Jugović.

  Značajnim za općinu i stanovništvo smatra završetak velikog posla katastarske izmjere u k. o. Cernik, do konca godine završetak obnove i otvaranje bolnice na Strmcu, gotovo u cijelosti završenu sanaciju vodotoka i aktivnosti na razvoju kultutre i sporta u koje je uključeo dvije trećine mladih s područja općine.

 Zamjenik župana Davor Vlaović istaknuo je da postignuti rezultati potvrđuju da je općine dobro vođena, da je izgrađena infarstruktura, te da su stvorni uvjeti za razvoj gospodarstva. Raduje, kazao je Vlaović, da su zapuštena brda ponovo zasađena vinogradima i voćnjacima i kazao da općina Cernik i u ubuduće može račuanti na potporu Brodsko-posavske županije.

  Predsjednik županijske Skupštine Zdravko Sočković, hvale vrijednim smatra napore koje je općina ulagala u izradu projekata naglasivši da su projekti ono što općine trebaju raditi. Imati ideju i programa zači, kazao je Sočković, naći novaca u fondovima i napraviti dobar posao za općinu, dodajući da u pitanje ne dolazi opstanak općine Cernik kao jedinice lokalne samouprave.

 Općinski načelnik Nikola Jugović dodijelio je Grb općine, najveće općinsko priznanje, Brodsko-posavskoj županiji za velik doprinos u ukupnom razvoju općine. (F.S.)

Related Post

SLAVONSKI BROD

Autor - 28/08/2013 0
28-godišnja Kristina potpuno je nepokretna, jedino što može je malo micati prste na rukama, ali Ministarstvo zdravlja misli da su…