INA donirala 55 računala Općoj bolnici Nova Gradiška

1234 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA 24. rujna 2019. – Danas je Kristian Schuster, zamjenik direktora Plavog tima, člana INA Grupe, uručio 55 računala u vrijednosti od gotovo 60.000 kuna ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška, dr. Josipu Kolodzieju, koji je ukratko govorio o značaju  novogradiške bolnice  u povijesti i sada  za stanovništvo  novogradiškog kraja i stanovništvo dijela  Sisačko-moslavačke i Požeško -slavonske županije koje dolazi na liječenje u Novu Gradišku.

Nastavak je to Ininog projekta donacije računala neprofitnim ustanovama koje imaju potrebu za novijom i ispravnom opremom. Svojim dolaskom  uručenje računala  uveličao  je župan Danijel Marušić.

Kompanija je samo ove godine donirala više od 200 računala, a u planu ih je još pedesetak.

–Kao društveno odgovorna kompanija, redovito obnavljamo svoju opremu, a onu koja je ispravna doniramo bolnicama, školama, dječjim vrtićima, udrugama i sportskim klubovima kojima je potrebna. Na ovaj način nastojimo podići informatičku pismenost i olakšati ustanovama provođenje svakodnevnih aktivnosti – izjavio je Kristian Schuster, zamjenik direktora Plavog tima.

–Ova donacija je pokazatelj sinergijskog djelovanja gospodarskog i zdravstvenog segmenta društva koje se brine o stvaranju povoljnih uvjeta rada zaposlenika, što uvelike pridonosi podizanju kvalitete zdravstvene zaštite našim pacijentima. Informatizacija zdravstvenog sustava, na dnevnoj razini, zahtijeva od nas praćenje i implementaciju najnovijih postignuća u području informatike, a Inina donacija nam omogućuje da u realnom vremenu možemo odgovoriti na izazove koje pred nas stavljaju nove tehnologije koje su sastavni dio našeg svakodnevnog rada u pružanju zdravstvene zaštite – izjavio je dr. Josip Kolodziej.

-O važnosti novogradiške bolnice u daljoj i bližoj povijesti, pa tako i danas, ne samo za Grad Novu Gradiški i brodsko-posavsku županiju, već i šire,  govorio je ravnatelja Kolodziej. Ovo nije prvi put da INA pomaže Brodsko posavsku županiju i naše ustanove. Moram naglasiti da za vrijeme migrantske krize, jada je migrantski centar bio pored Slavonskog Broda poplava u Slavonskom Brodu, INA je pomagala. Pomogla je i  prigodom opremanja Odjela pedijatrije u bolnici u Slavonskom Brodu, a danas ova vrijedna donacija dolazi u bolnicu u Novu Gradišku.   Hvala im na svemu – rekao je župan Danijel Marušić.

Related Post