DAN OPĆINE REŠETARI – Veliko gradilište za bolji život stanovništva

1169 0

REŠETARI, 28. travnja 2010. – Dan općine Rešetari bio je znaku velikih projekata koji se realiziraju u toj općini. U to je mogli uvjeriti Jadranko Husarić, direktor Hrvatskih voda i Katica Mišković, ravnateljica uprave za regionalnu infrastrukturu u Ministarstvu regionalnog ratzvoja zajedno s predstavnicima brojnih upravnih tijela državne uprave i tvrtki koje zajedno s Općinom Rešetari pripremaju i izvode radove. U Zapolju je Jadranko Husarić otvorio crpnu stanicu značajnju za sustav regionalng vodovoda Davor-Nova Gradiška, a župan Danijel Marušić moderniziranu asfaltnu cestu. Posjetili su i radilišta i razgledali tijek radova koji se financiraju kroz programe Hrvatskih voda: uređenje korita Rešetarice, izgradnju vodospreme i završne radove na izgradnji kanalizacije u Rešetarima.

– Radovi koji se ovdje izvode se realiziraju kroz programe Hrvatskih voda. Veliki projekt regionalni vodoopskrbni sustav Davor – Nova Gradiška realizira se putem sredsstava Svjetske banke. U svibnju ćemo dogovoriti nove radove i nove dionice u iznosu od 60 milijuna kuna. Do 2012. – 2013. godine čitav projekt, vrijedan 110 milijuna kuna, će biti završen. Sa tri posto dići ćemo opskrbu vodom na više od 70 posto i ući u prosjek RH.

 Vodotok Rešetarica je vrlo važan vodotok. Nedavno je u poplavi nanijela velike štete. Zato smo pristupili radovima u dužini od dva kilometra. Vrše se regulacioni radovi, čišćenmje i izmuljivanje. Isto tako i u vodotok Adžamovka će kontinuirano ulagati zajedno sa lokalnom samoupravom i Županijom. Na području općine Rešetari ulaže se oko 500,000 kuna za uređenje kanala trećeg i četvrtog reda što je značajno za osiguranje poljoprivrednih površina – kazao je Jadranko Husarić.  

– U općini Rešetari smo završili projet nerazvrstane ceste u čiju je sanaciju uloženo 2,5 milijuna kuna. Veliki projekt za ovu općinu biti će izgradnja športske dvorane u Adžamovcima. Investicija je vrijedna blizu 8 milijuna kuna. To će biti dvodjelna dvorana za koju je općine izradila projektnu dokumentaciju i ishodila građevinsku dozvolu. Recenzija je uspješno obavljena i sve je priprtemljeno za raspisivanje natječaja u lipnju – kazala je Katica Mišković. 

 – Gospodin Husarić je rekao da je lijepo danas biti direktor Hrvatskih voda, ja bih dodao da je dana slijepo biti župan i zamjenici župana. Mogu reći od srca hvala vama dirtektore i Hrvatskim vodama, hvala i gospođi Mišković i Vladi RH. Hvala i vama načelniče i čestitam na svemu što vi kao lokalna uprtava radite. Lijepo je gospođa Mišković kazala mi smo partneri, jer bez dobre lokalne uprave i projekata nema projekata ni u žuipaniji, a ni na višem nivou. Moram se zahvaliti na ulaganjima u Županiju. Danas smo otvotili rekonstruiranu cestu i crpnu stanicu u Zapolju, a radilišta koja smo posjetili govore da su Rešetari jedno veliko gradilište. To je u ovim teškim vremenima svijetli primjer koji nam vraća osmijeh i nadu da će osvanuti sretnije sutra – kazao je župan Danijel Marušić.  

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća održanoj pod predsjedanjem Milke Perković i u nazočnosti brojnih gostiju, općinski načelnik Zlatko Aga općirno je izvijestio o brojnim aktivnostima koje su poduzete i koje se planiraju u cilju poboljšanja uvjeta živita stanovnišptva u svim mjestima u općini. Svečana sjednica bila je prigoda da se dodjele ovogodišnja priznaja za doprinos u razvoju općine.  

 

Related Post