DAN OPĆINE – UNATOČ KRIZI OPĆINA OKUČANI JE VELIKO GRADILIŠTE

757 0

Okučani su mjesto u kojem se više rađa nego umire i mjesto u kojem nema međunacionalnih sukoba

OKUČANI, 15. lipnja 2011. – Okučanci su danas obilježili Dan općine i blagdan Sv. Vida Mučenika. Pod predsjedanjem Ivice Pivca održana je svečana sjednice Općinskog vijeća na kojoj su brojni uzvanici

i gosti imali priliku u opširnom izlaganja općinskog načelnika Ace Vidakovića saznati o brojnim aktivnostima i projektima koji se realiziraju i koji općinu Okučani, unatoč krizi i recesiji, svrstavaju među velika gradilišta.

 

Na početku izlaganja načelnik Aca Vidaković je istaknuo kako se radi o projektima koji se planiraju i pripremaju duži niz godina i nisu rezultat samo jednogodišnjeg razdoblja. Regulacija rječice Sloboštine, javni uvid u prijedlog urbanističkog plana proizvodno poslovne zone, izgradnja kanalizacije i športske dvorane, obnova domova u Lađevcu i Bodegraju, obnova zgrade općine i dovršetak parohijskog doma, te izgradnja stambenih zgrada za nositelje stambenog prava samo su dio projekata koji kazuju da se značajno unapređuju ukupni uvjeti života stanovništva.

Načelnik Aca Vidaković i općinsko čelništvo dobili su pohvale od župana Danijela Marušića, Siniše Širca, zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda, Ane marije Radić, ravnateljice Uprave za područje posebne državne skrbi pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, te saborskog zastupnika Mate Bilonjićem koji je posebno istaknuo činjenicu da su Okučani mjesto u kojem nema međunacionalnih sukoba i mjesto u kojem se više rađa nego umire.

Aca Vidaković i Ivica Pivac nisu propustili priliku da se zahvale svima koji su doprinijeli da se iz godine u godinu poboljšavaju uvjeti života.

Svečana sjednica bila je prigoda da se zaslužnima uruče priznanja. Srebrne plakete Općine Okučani dobili su Ana Marija radić, Katica Mišković, dr. sc. Siniša Širac i Zrinka Grgić. Općinska priznanja dobili su Ivica Pivac, Forum žena SD-a Okučani i Goran Blaško.

Kod središnjeg križa u parku položeni su vijenci i zapaljene svijeća za sve poginule branitelje, a u župnoj crkvi održano je svečano misno slavlje. Prigodno blagdansko druženje uz zakusku održano je na platou pored župne crkve.

 

Related Post

„SAT LJUDSKIH PRAVA“

Autor - 12/03/2012 0
OKUČANI, 12. ožujak 2012. – U petak je u Osnovnoj školi Okučani prezentiran program javne kampanje pod nazivom „Sat ljudskih…