Dan otvorenih vrata u Industrijsko-obrtničkoj školi

1607 0

Autor Ivanka Herceg
Zašto upisati ovu novogradišku strukovnu školu? Ravnatelj prof. Mijo Matošević kratko i jasno kaže: „ Jednostavno zato što tržište rada traži mladu, stručnu, kvalificiranu radnu snagu.“
NOVA GRADIŠKA .- Završetkom ove škole, vjeruje prof. Matošević, preko 90% učenika je u mogućnosti naći posao u struci.
-I mi smo doista škola za život, za tržište rada. Svaka čast drugim četverogodišnjim školama, po tome se i razlikujemo, oni idu prema svojim planovima, a mi idemo isključivo za potrebe poslodavaca, obrtnika, tvrtki, a vidimo da u našem okruženju u zajedništvu s Gradom i Županijom niču novi pogoni i stvaraju se uvjeti da se mlade osobe mogu zaposliti.
Upišite se u našu školu i vjerujte da će vam put prema tržištu rada biti otvoren- poručio je prof. Mijo Matošević.

Prilikom upisa Inudstrijsko- obrtničke škole skoro svi učenici mogli bi ako hoće, biti stipendisti.
-Nude se različite mogućnosti, ovisno o sektoru. Primjer ugostiteljstva. Velike su mogućnosti za konobare i kuhare da odmah po upisu ove škole dobiju stipendiju u iznosu od 1.200 kuna i to tri godine. Uspješnu suradnju i partnerstvo imamo s Valamar hotelima i oni stipendiraju sa 600 kn, a Ministarstvo turizma ostalih 600 kuna. Također su moguće stipendije za automehatroničare, instalatere kućnih instalacija, ali i CNC operatere, montere, pa i prodavače.
Tržište traži mladu radnu snagu, a jedan od načina da je dobije je da se odmah prvim danom zainteresiraju koji će to biti njihovi budući radnici. Stojim iza ovoga i veliki broj učenika može dobiti stipendiju i bez opterećenja roditelja pohađati našu školu i imati osiguran posao.
Stvaramo uvjete i sa Obrtničkom komorom, Udruženjem obrtnika NG i s mnogim tvrtkama, ministarstvima da učenici trogodišnjih strukovnih škola mogu bez još jednog tereta za roditelje uz kvalitetne majstore završiti ono što će trebati tržištu rada- istaknuo je ravnatelj Matošević.
Najvažnija je informacija, kako za učenike, tako još više za njihove roditelje koji sigurno sudjeluju u njihovoj odluci odabira srednje škole.
Upravo zato Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška do kraja svibnja intenzivira aktivnosti s ciljem promocije škole.
Tako će u srijedu 15. svibnja u Slavonskom Brodu u organizaciji obrtnika Slavonskoga Broda i Nove Gradiške te Hrvatske obrtničke komore BPŽ, ali i Hrvatske gospodarske komore i pojedinih tvrtki u dvorani Vijuš biti prezentacija industrijskih i obrtničkih zanimanja
Predstavit će se i novogradiška Industrijsko-obrtnička škola, a organizirano će ovu prezentaciju u SB posjetiti i osmaši svih škola s područja županije.
U petak i subotu , 17. i 18. svibnja u Novoj Gradiški predstavit će se Inudstrijsko- obrtnička škola sa svojim zanimanjima na Poljoprivredno poduzetničkim idejama.
-Osim što će naši učenici-konobari biti aktivni sudionici (serviranje, posluživanje), predstavit će se i ostala zanimanja. Želimo na taj način doprijeti do svijesti roditelja. Na Dan otvorenih vrata škole učenici dolaze, razgledaju, popiju sok, vide što mi to radimo, ali ključni su roditelji. I zato s ovom intenzivnom promcijom škole i zanimanja koja nudimo nastavljamo do sredine lipnja- naglasio je prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

Related Post