DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA.: Vijenci, svijeće i molitva za poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika

1142 0

NOVA GRADIŠKA, 5. kolovoza 2018. – Tradicionalno, u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja danas je na Trgu dr. Franje Tuđmana odana počast hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku.

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom okupljeni su odali počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu, a potom i svim pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji su bili sudionici veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja”  u kojoj su   oslobođena okupirana područja, „Oluje“ koja je značila kraj rata i bila početak novog razdoblja u povijesti domovine nam Hrvatske.

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni dr. Ljepšom Rakas-Vujčić, predsjednicom Gradskog vijeća i Ivanom Trupina, zamjenicom gradonačelnika, Brodsko-posavske županije predvođeni zamjenikom župana Igorom Mirkovićem, Općine Cernik, predvođeni načelnikom Vitomirom Žakićem i predsjednikom Općinskog vijeća Hrvojem Žakićem, Policijske uprave brodsko-posavske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ustanova i udruga civilnog društva.

Ceremoniju je, uz pratnju Gradske glazbe Nova Gradiška, vodio umirovljeni bojnik Marko Derežanin.

Related Post

SAVJETI VOZAČIMA

Autor - 13/11/2015 0
SLAVONSKI BROD, 13. studeni 2015. – Policija podsjeća sve vozače i sudionike u prometu na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti…