Danas i sutra održavaju se 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje

495 0

Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 23.  rujna 2022. – Tradicionalna  edukativna i izložbena manifestacija 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje otvorena je danas na središnjem gradskom trgu gdje se, kako kaže Slavko Sremac, direktor  tvrtke  Novogradiški sajam koja je organizator zajedno s Brodsko-posavskom županijom,  okupilo  58 izlagača.  Suorganizatori su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo gospodarstva i Turistička zajednica Brodsko posavske županije. 

Počelo je  prije podne Hrvatskim mednim doručkom za mališane iz Dječjeg vrtića i  posjetitelje,  a potom  glazbeno-scenskim programom u  kojem su  sudjelovali  učenici Glazbenog odjela  Osnovne škole “Mato Lovrak”, polaznici Dječjih vrtića “Maslačak” i “Radost”, Plesna skupina MIGHTY FIGHTERS  Osnovne škole Okučani  i tamburaški sastav  “Suharak”. 

Okupljenima su se obratili Ivan Ciprijan, voditelj Uprave za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede i  župan brodsko-posavski Danijel Marušić.  Istaknuli su značaj  i utjecaj  koji  su Poljoprivredno-poduzetničke ideje male u protekle 22 godine  na  unapređenje poljoprivredne proizvodnje,  obrtništva i malog poduzetništva, te Opća poljoprivredna gospodarstva.  

Na otvaranju su bili pročelnik Upravnog odjela gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko posavske županije Željko Burazović i Stjepan Bošnjaković,  direktorica  Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković, predstavnici Poljoprivredne savjetodavne službe,  Hrvatskog pčelarskog saveza  i drugi. 

Kao i prethodnih, i ove  godine struka je  dobila  prilika da prenese svoja znanja. Prikazan je edukacijski filmom  Hrvatskog pčelarskog saveza i ukazano na mogućnosti koje  ruralni prostor  nudi kao turistički potencijal. 

Danas i sutra treba svratiti u središte grada i  vidjeti što to nude mali poduzetnici, a nešto i kupiti.  Podsjetimo da se sutra od 18  sati na središnjem gradskom trgu  održava Smotra šetanih kola “Oj Gradiško, ravno polje”. Domaćin je HKUU “Trenk”.

Related Post