Danas se obilježava Dan Brodsko-posavske županije

830 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA,  16. travnja 2018. – Obilježavanje Dana Brodsko-posavske županije  počelo je danas misnim slavljem u crkva Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu,  polaganjem vijenaca ispred središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, te  ispred spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u  Novoj Gradiški.

Minutom šutnje i molitvom  u Novoj Gradiški počast poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku odala su izaslanstva Brodsko-posavske županije, Grada Nova Gradiška, udruga roditelja i udovica   poginulih hrvatskih branitelja, Policijskih postaja Nova Gradiška i Stara Gradiška, gradskih odbora HDZ-a i SDP-a, ustanova i institucija.

 Svečana sjednica Županijske skupštine  počela je u 10,30 sati u Glazbenoj školi Slavonski Brod na kojoj će  govoriti predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić i župan Danijel Marušić.  Na sjednici će tradicionalno biti uručena županijska priznanja pojedincima i institucijama, udrugama i pravnim subjektima  zaslužnim za razvoj i unapređenje ukupnog života u županiji.


Related Post

Obilježen dan policije

Autor - 28/09/2011 0
SLAVONSKI BROD 27. rujan 2011. – Jučer je Policijska uprava brodsko-posavska svečano proslavila i obilježila Dan policije. Tijekom mjeseca rujna…