„DJECA I MLADI IZ MAGDALE“

662 0

ŠTIVICA – Potaknuti koriznemom porukom našeg oca biskupa, msgr dr Antuna Škvorčevića u kojoj, među ostalim, poziva da kroz ovo vrijeme ne zaboravimo ljude pogođene duhovnim ili tjelesnim patnjama, siromašne i bolesne,

djeca i mladi štivičke župe svete Marije Magdalene, dali su se na posao.

U crkvi postoji „škrabica“ u koju vjernici petkom kod pobožnosti Križnog puta i ne samo petkom, mogu dati svoj novčani prilog za stanovnike prognaničkog naselja u Kovačevcu. Mladi potiču vjernike na korizmeno odricanje i pomoć najpotrebnijima, dajući vlastiti primjer.

Aktivno su se uključili i u akciju „Djeca za djecu“, pa se odriču slatkiša i odvajaju novac za siromašnu djecu na području naše biskupije.

Odlučili su se za još jednu samostalnu akciju. Prikupljali su namirnice za obitelji u potrebi, odnosno one slabijeg materijalnog stanja. Sve prikupljeno sami su razvrstali, složili i pripremili za odvoz u Požegu, u biskupijski Caritas.

U pripremi je i jedna prodajna izložba, kakvih su već upriličili desetak i sredstvima prikupljenim prodajom vlastitih uradaka, uvijek su učinili nešto dobro i korisno, u dogovoru sa župnikom, Josipom Vračarićem. Na čelu s vjeroučiteljicom, Marinom Dedoević, mladi su uzorni u župi i vjernici ih vole, pa ih od milja i dalje zovu „Djeca i mladi iz Magdale“.

Uvijek su spremni otvoriti oči i raspoložiti srce za one u potrebi, nalazeći za njih vremena i svjedočeći im svoju blizinu, bez obzira na školske obveze, a važno je naglasiti kako oni iz Štivice svi u školu putuju: u više razrede osnovne i u srednju školu, pa im ne ostaje puno vremena, ali toliko, koliko ga imaju, uvijek rado podijelite s drugima i za druge.

Related Post