DJEČJA BICIKLIJADA – PROMETNI ODGOJ ZA SIGURAN PUT DO ŠKOLE

801 0

NOVA GRADIŠKA, 23. rujna 2010. – Društvo naša djeca u suradnji s Auto klubom i Policijskom postajom Nova Gradiška organiziralo je tradicionalnu Biciklijadu, koja je ove godine dio HAK-ove akcije Sigurno i vješto u prometu i sastavni dio obilježavanja Europskog tjedna kretanja u Novoj Gradiški. Oko dvije stotine starijih predškolaca i djece koja su krenula u

prvi razred osnovne škole uvjerljivo je kazivalo da se radi o biciklijadi prvenstveno namijenjenoj djeci s ciljem skretanja pozornosti građanima na sigurnost najmlađih sudionika u prometu i poticaj i odgoj za zdrav način života i kretanja. Okupili su se u dvorištu Auto kluba gdje su ih pozdravili Marijan Štefanac, u ime Brodsko-posavske županije, zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić u ime Grada Nova Gradiška i Verica Lukačević, predsjednica Društva Naša djeca. U ime Policijske postaje Nova Gradiška obratio im se zamjenik načelnika za promet Nove Gradiške Mario Lončar.

– Iskoristio bi priliku i uputio poziv roditeljima čija djeca ovih dana prvi puta samostalno sudjeluju u prometu da s djecom nekoliko puta prođu put od škole do kuće i ukažu na opasnosti koje im prijete u prometu i pokažu na koji način najsigurnije da dođu od škole do kuće – kazao je Mario Lončar, a djeci poželio da biciklijada bude još jedan korak sa sigurnom i vještom sudjelovanju u prometu.  

  Marijan Štefanac                                Ljepša Rakas-Vujčić

 

Nakon nastupa novogradiških mažoretkinja i plesne skupine Marine Miheljčić mali biciklisti slijedili su policajca na motoru do prometnog poligona na kojem su svi zajedno kružno vozili. Potom su u manjim skupina vozili na poligonu spretnosti prilagođenom dječjem uzrastu. Za glazbeni nastup su se pobrinuli Berny i Hrvoje. Ni ove godine za sve sudionike nisu izostali prigodni darovi i osvježenje.  

           Verica Lukačević                                      Mario Lončar

 

 

 

Related Post

EUROPSKI DAN SJEĆANJA

Autor - 23/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 23. kolovoza 2016. – U organizaciji Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu danas je obilježen 23. kolovoza…