DOBILI POSAO U CRVENOM KRIŽU – POMAŽU STARIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

775 0

NOVA GRADIŠKA, 28. listopada 2010. – Kako doznajemo od Franje Pavlovića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje započeo je novi program javnih radova po programu kućne njege starih i nemoćnih osoba. U narednih šest mjeseci dvanaest, do jučer nezaposlenih osoba, skrbiti će o starim osobama na području Grada Nova Gradiška i općina Vrbje i Dragalić. Svaki djelatnik će skrbiti o dvanaest korisnika ili ukupno o 1300 osoba.

 

Gradsko društvo CK program pomoć starim i nemoćnim osobama u vlastitom domu provodi 15 godina. Velik je broj starih ljudi, kaže Pavlović, koji žive sami i nisu u stanju obavljati kućne poslove ili ih obavljaju uz velike poteškoće. Zato im djelatnici Crvenog križa, a sada i ljudi koji su posao dobili preko Zavoda za zapošljavanje, pomažu u održavanju higijene, čiste kuću, obavljaju poslove kao što su pranje rublja, cijepanje drva i slično, vode ih kod liječnika i nabavljaju lijekove.

Related Post

DA SE NE ZABORAVI

Autor - 14/09/2016 0
NOVA GRADIŠKA /STARA GRADIŠKA, 14. rujna 2016. – Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata121. brigade – pukovnije Nova Gradiška, organizira 16.…