Dočeci Nove godine prošli bez izgreda – pijani vozači se trijeznili u policijskim postajama

415 0

Doček Nove godine na trgovima u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški protekao je bez izgreda i intervencije policije
SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA – Unazad dva dana na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 13 kaznenih djela, a od toga je 12 kaznenih djela iz grupacije imovinskih kaznenih dijela. U većini slučajeva radi se o krađama iz trgovina na području Slavonskog Broda. U području javnog reda i mira, policijski službenici su intervenirali u dva slučaja, te su protiv počinitelja zbog prekršaja svađe i galame podnijeli prekršajne prijave.
Alkoholizirani vozači isključeni iz prometa
U području prometa dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom bez ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su pojačano nadzirući promet, utvrdili 95 prekršaja, od kojih je najviše (26) prekršaja nepropisnih brzina. Naglasak je bio na kažnjavanju počinitelja težih prometnih prekršaja. Između ostalih, policajci su sankcionirali trojicu alkoholiziranih vozača. U Okučanima su kod dvojice vozača očitali koncentracije alkohola u iznosu od 1.78 i 1.93 promila, a u organizmu vozača u Novoj Gradiški, očitali su koncentraciju alkohola u iznosu od 1.91 promil. Dvojica alkoholiziranih vozača sudjelovala su u prometnim nesrećama s materijalnom štetom. Odmah su isključeni iz prometa i zadržani u policiji do otriježnjenja, te prekršajno sankcionirani.
Policajci presretačem spriječili divljanje autocestom
Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Nove Gradiške, presretačem su spriječili divljanje autocestom, Naime, dana 1. siječnja, oko 12.45 sati, na A3, kod Nove Gradiške, ulovili su rekordera. Iz prometa su isključili 31-godišnjeg državljanina Makedonije, koji je jurio osobnim automobilom (njemačkih registracijskih oznaka), brzinom od 254 km/h, iako je na toj dionici brzina ograničena na 130 km/h. Policajci su vozača novčano kaznili, te mu izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.
Doček Nove godine protekao bez izgreda
Doček Nove godine na gradskom Korzu, kako u Slavonskom Brodu tako i u Novoj Gradiški, na kojem je prisustvovalo nekoliko tisuća građana, protekao je u najboljem redu, bez ikakvih izgreda, te nije bilo posebnosti niti intervencije policije. Brodsko-posavski „plavci“ su vodili računa o sigurnosti i uvijek su tu, uz svoje građane. I ove godine u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, građani su pokazali uzorito ponašanje, te da se mogu veseliti na miran i dostojanstven način.

Related Post