DOM KULTURE: Otvorena izložba akademske kiparice Vande Jurković

2752 0

NOVA GRADIŠKA – Gradonačelnik Vinko Grgić danas je u Domu kulture otvorio  izložbu akademske  kiparice  Vande Jurković iz Zagreba, docentice na Katedri  za dizajn  i slikovne informacije. Izložba  papirnih reljefa pode nazivom  „U beskonačnosti gibanja“ njena je to 28 samostalna izložba, a Novogradičani ju mogu razgledati do kraja ožujka.

Predstavljajući  autoricu,  Danijela Juranović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta MAR, koje je organizator izložbe,  kazala je da se radi o jedinstvenoj izložbi na našem području i hrvatskoj umjetnosti uopće.

-Posljednjih godina razmišljam o kiparstvu na način dizajna zidova. Za mene je  pitanje skulpture danas više kreacija u smislu dizajniranja nego nekakve anakrone skulpture koja se bavi portretima, ljudima, događajima i poviješću. Razmišljam o skulpturi koja  može ući u bilo koji prostor  i biti primjenjiva u nekom modernim i tradicionalnom prostoru. To je za mene rješenje skulpture od papira. Bavim se nekim apstraktnim  rješenjima koja  pridonose ambijentu u kojem se nalaze – kazala je Vanda Jurković.

Otvarajući izložbu gradonačelnik Vinko Grgić, je ovu izložbu naveo kao nastavak niza   izložba  i kulturnih događanja  u gradu te najavio nove izložbe (fotografija Gorana Dorića), glazbena događanja ( koncert Jacquesa Houdeka ),  te otvaranje još jednog izložbenog prostora u  drugom ulazu u zgradu gradske uprave.

Related Post