DR. OTTO BERNHARD I ČELNICI HSP AS POSJETILI ELDU

499 0

Dr. Otto Bernhardt iznenađen je što u jednom malom mjestu postoji jedna tako kvalitetna tvrtka kao što je Elda

NOVA GRADIŠKA, 5. lipanj 2015. – Dr. Otto Bernhardt, nekadašnji financijsko-politički glasnogovornik vladajuće Bundestag frakcije CDU-CSU,

a danas član Upravnog odbora „Konrad-Adenaure-Stiftung“ zaklade u Berlinu, te je jedan od ključnih savjetnika za gospodarstvo u raznim EU institucijama u sklopu posjete Hrvatskoj posjetio je tvrtku Elda.

 

Budući da je Dario Mrenić u poslovnom posjetu Kini ugostila ga je supruga Dubravka i upoznala s djelatnošću i razvojnim putom Elde, poslovnim uspjesima, izgradnjom nove tvornice i zapošljavanju novih djelatnika.

 

Dr. Otto Bernhardt izrazio je zadovoljstvo posjetom tvrtki Elda u nekoliko navrata ističući iznenađenost da u jednom mjestu kakva je Nova Gradiška postoji jedna tako kvalitetna tvrtka.

 

Njegov radni posjet HSP AS i RH traje od 3. do 7. lipnja 2015. godine s ciljem da se upozna sa gospodarskim programom HSP AS i gospodarskom situacijom u RH. Nakon Zagreba i Vukovarsko srijemske županije jučer je posjetio Brodsko-posavsku županiju, Novu Gradišku i tvrtke Elda. Pozdravio ga je gradonačelnik Željko Bigović i upoznao s gospodarskim stanjem, najznačajnijim tvrtka i investicijama u Industrijskom parku, te mogućnostima koje novogradiški kraj ima u drvnoj i prehrambenoj industriji, te ostalim gospodarskim djelatnostima.

-Zadaća politike i jest stvoriti pretpostavke za nesmetan kontinuirani razvoj gospodarstva, primjer toga je upravo ovo što je gradonačelnik rekao o uvjetima u industrijskoj zoni. Iznenadio sam se ugodno da u ovako malom gradiću u Hrvatskoj postoji ovakva tvrtka,kao što je „Elda“. Ovako nešto očekivao bih u Hamburgu, New Yorku, Berlinu i izražavam respekt prema ovome što su učinili. Potrebno je puno više ovakvih poduzeća koja bi osigurala kontinuitet razvoja svoje države – rekao je dr. Otto Bernhardt.

 

Dr. Otto Bernhardt bio je u pratnji čelništva HSP AS. Glavni tajnik Pero Ćorić, predsjednik stranke prof. Ivan Tepeš i predsjednik Glavnog stana dr. Tomislav Vlajnić govorili su o gospodarskim potencijalima koje ima Hrvatska, nužnosti koaliranja s HDZ-om i ostalim članovima Domoljubne koalicije. Smatraju da nakon smjene vlasti treba preuzeti teret pobjede i žurno aktivirati ljudske i gospodarske potencijale. Jasminka Žužić, predsjednica Udruge „Hrabro dijete“ govorila je socijalnoj komponenti društva i skrbi za osobe s posebnim potrebama, posebno osobe s malignim oboljenjima.

 

Dr. Otto Bernhardt očekuje da će HSP i HDZ, kao što je bio slučaj s vladajućom Bundestag frakcijom CDU-CSU, odnijeti pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima. Upozorava, međutim, da pobjeda još uvijek nije ostvarena i da treba uložiti maksimalne napore da do nje dođe.

 

Dr. Otto Bernhardt prenosi svoje bogato iskustvu u sektoru gospodarstva od Bundestaga i EU institucija do Hrvatske obrazlažući način na koji „Konrad-Adenaure-Stiftung“ svojim savjetodavnim djelovanjem može doprinijeti izradi što kvalitetnijeg gospodarskog programa.

 

Uz članove novogradiškog HSP AS nazočna je bila i Ankica Matošević, predsjednica Podružnice Davor.

Related Post

GRADSKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Autor - 08/07/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 8. srpanj 2013. – Današnja sjednica Gradskog vijeća održana pod predsjedanjem Josipa Mikšića počela je minutom šutnje za…

TRAŽI SE NOVI ŽUPAN

Autor - 27/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 27. veljače 2013. – Kako se neko vrijeme najavljivalo u političkim koluarima aktualni župan Danijel Marušić i službeno…

PRESUDIO TELEFONSKI GLAS

Autor - 06/07/2015 0
SLAVONSKI BROD, 6. srpnja 2015. – Na konstituirajućoj sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine održanoj danas u Velikoj vijećnici županijske uprave…