DRAGALIĆ

741 0

DRAGALIĆ, 29. veljače 2012. – Članice Udruge „Trobojnica tkanica“ osam su godina u Dragaliću čuvarice narodne baštine. Od Đurđice Filipović, predsjednice u prve dvije godine, pa do danas pod vodstvom Đurđice Peterlik, okuplja se dvadesetak članica. Kako kaže sadašnja predsjednica, na radionicama koje su dobro posjećene, a organiziraju se prije početka proljetnih radova, izrađuju razne rukotvorine i od zaborava čuvaju kulturnu baštinu svoga mjesta i kraja.

 

Tako je i na ovoj dvodnevnoj radionici, koja se održava u Vatrogasnom domu, na kojoj savladavaju tehnike štrikanja s perlicama, narodnog veza i štikanja za narodne nošnje te ukrašavaju i oslikavaju predmete od stakla.

– Nastojimo privući mlađe u rad udruge pa organiziramo ukrašavanje predmeta od stakla kako bi ih usput zainteresirali i za izradu ručnih radova – kaže Đurđica Petertlik.

I ovu godinu obilježiti će brojne aktivnosti i radionice čiji je cilj okupiti što veći broj žena i od zaborava čuvati i obnavljati kulturnu baštinu. Neće izostati ni sudjelovanje na brojnim sajmovima i izložbama.

Related Post

Općina Dragalić u 2016. godini

Autor - 26/01/2017 0
Kao i prethodnih godina  odgovorno  smo upravljali sredstvima s koja smo  imali Piše:  Zvonimir Karlik,  načelnik Na kraju smo kalendarske…

DAN OPĆINE DRAGALIĆ

Autor - 21/01/2014 0
U crkvi sv. Ivana krstitelja svetu misu tradicionalno je u povodu Dana općine služio fra Ivo Brozović. Ni ove godine…