DRAGALIĆ

890 0

DRAGALIĆ, 29. veljače 2012. – Članice Udruge „Trobojnica tkanica“ osam su godina u Dragaliću čuvarice narodne baštine. Od Đurđice Filipović, predsjednice u prve dvije godine, pa do danas pod vodstvom Đurđice Peterlik, okuplja se dvadesetak članica. Kako kaže sadašnja predsjednica, na radionicama koje su dobro posjećene, a organiziraju se prije početka proljetnih radova, izrađuju razne rukotvorine i od zaborava čuvaju kulturnu baštinu svoga mjesta i kraja.

 

Tako je i na ovoj dvodnevnoj radionici, koja se održava u Vatrogasnom domu, na kojoj savladavaju tehnike štrikanja s perlicama, narodnog veza i štikanja za narodne nošnje te ukrašavaju i oslikavaju predmete od stakla.

– Nastojimo privući mlađe u rad udruge pa organiziramo ukrašavanje predmeta od stakla kako bi ih usput zainteresirali i za izradu ručnih radova – kaže Đurđica Petertlik.

I ovu godinu obilježiti će brojne aktivnosti i radionice čiji je cilj okupiti što veći broj žena i od zaborava čuvati i obnavljati kulturnu baštinu. Neće izostati ni sudjelovanje na brojnim sajmovima i izložbama.

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 19/12/2014 0
DRAGALIĆ, 19. prosinac 2014. – Danas su u općinskoj vijećnici načelnik Zvonimir Karlik i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Bunjevac uručili…

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 19/06/2013 0
DRAGALIĆ, 19, lipnja 2013. – Na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća za predsjednika je izabran Zlatko Bunjevac (HSS), a…