DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA VODOINSTALATERA I INSTALATERA GRIJANJA I KLIMATIZACIJE (FOTO)

1323 0

NAJBOLJI INSTALATERI GRIJANJA SU ILIJA BIĆANIĆ I RIČARD GUBIĆ IZ IOŠ NOVA GRADIŠKA, A VODOINSTALATERI HRVOJE KLARIĆ I ANTE KARDUM IZ IOŠ ŠIBENIK

NOVA GRADIŠKA, 1. travanj 2011. – Ilija Bićanić i Ričard Gubić najbolji su instalateri grijanja i klimatizacije na 13. državnom natjecanju učenika instalatera i grijanja. Drugo mjesto osvojila je ekipa

IOŠ iz Siska, a treće ekipa Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija iz Zagreba. Kod vodoinstalatera najbolji su bili Hrvoje Klarić i Ante Kardum iz IOŠ Šibenik. Drugo mjesto osvojila je ekipa Stručne škole „Eugen Kumić“ iz Rovinja, a treće ekipa IOŠ Nova Gradiška.

Ružica Vidaković

 

Škola za izazove koji dolaze

 

– Drago mi je da smo još jedanput imali prigodu biti domaćini natjecanju na kome su učenici instalateri grijanja i klimatizacije i vodoinstalateri imali priliku pokazati što znanje i što su sve u stanju napraviti. Nekoliko puta smo bili domaćini raznih natjecanja. Za našu školu to je uvijek bio novi izazov. Lijepo je čuti kada prijatelji nakon nekoliko godina dođu i kažu nešto se uvijek nešto novo događa i stvara u ovoj školi, da smo dobili nove programe i nove prostore. To ne možemo sami. Zahvaljujući dobroj suradnji sa Brodsko-posavskom županijom koja je prepoznala entuzijazam i potrebe Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, četvrtu godinu za redom se ulaže u našu školu. I na to smo ponosni. Zajedno sa Gradom Nova Gradiška, partnerima obrtnicima i poduzećima u kojima učenici izvode praktičnu nastavu, a u suradnji s Školskim odborom, koji prihvaća projekte koje ponudimo, nadamo se stoga da ova škola ima svjetlu budućnost u vremenu i izazovima koji dolaze – kazao je na otvaranju ravnatelj škole i predsjednik državnog povjerenstva prof. Mijo Matošević.

Ilija Bičanić i Ričard Gubić

 

Majstorski posao nije za podcjenjivanje

– Zahvalio bi ravnatelju Miji Matoševiću što je neumoran u stalnom izazivanju pozitivnih događaja u ovoj školi. Kod nas u Hrvatskoj dolazi vrijeme da se cijeni rad, posebno i kreativni rad. Ne smije se dogoditi da nakon završetka škole u inozemstvo odlaze majstori ni inženjeri. Cilj je da ovdje ra dimo i ojačamo naše gospodarstvo, a ne gospodarstvo drugih država. Došli smo u vrijeme kada će se u našoj državi više cijeniti rad ljudi koji nešto stvaraju sa svojim rukama. Danas majstor mora jako dobro poznavati , matematiku, kemiju i biologiju, mora nekad biti menadžer. Nije to posao za podcjenjivanje. Kod nas je taj rad bio pomalo i omalovažavan. Nadam se da konačno dolazi vrijeme kada će te svi vi koji završite strukovne škole pronaći posao u našoj domovini i biti korisni sebi, svojim obiteljima i društvu – kazao je Milan Mateša.

Uspješan rad ove škole pohvalili su zamjenik gradonačelnika, Milan Mateša, Damir Zvonar u ime Agencije za strukovno obrazovanje i zamjenica župana Ružica Vidaković.

Županija obnavlja školski trg

 

– Kao osnivači ove škole ponosni smo što je ona domaćin ovog natjecanja. To nije slučajno jer uzajamno povjerenje i suradnja, nisu došli sami od sebe. Vi ste zaslužni kao odgovoran tim i Županija koja je obvezna kao osnivač ulagati u sve škole, a pogotovo u ovu jer su ulaganja bila nužna. Sada imate zaslužene uvjete za rad. I ove godine ćemo nastaviti s ulaganjem i obnoviti školski trg koji danas svojim izgledom odudara od ovog ambijenata i okoliša. U uređenje će se uključiti i učenici. Županija će i dalje biti partner ne samo ovoj već i ostalim školama – kazala je Ružica Vidaković.

Dodajmo da su najbolji mladi instalateri grijanja i klimatizacije kao praktičan rad postavili grijanje u novi školski restoran. Na natjecanju je bilo po šest škola u svakoj kategoriji te kao gosti učenici iz Žepča u BiH. Nazočni su bili i profesori povijesti iz Brodsko-posavske županije koji su se u Novoj Gradiški nalazili na sastanku Županijskog vijeća. Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška još jednom se dokazala kao izvrstan domaćin nekog od državnih strukovnih natjecanja učenika srednjih škola. Organizatori 13. državnog natjecanja učenika u zanimanju vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije su bili Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za strukovno obrazovanje i Društvo za strukovno obrazovanje.

Mijo Matošević

 

Related Post

“VOLIM HRVATSKU“

Autor - 15/03/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 15. ožujak 2014. – Edukativno – zabavno – glazbenim programom „Volim Hrvatsku“ čiji je autor ravnatelj Mirko Golovrški,…

OSNOVNA ŠKOLA LJUDEVITA GAJA

Autor - 15/06/2015 0
Priznanja su dobili učenici koji su ostvarili zavidne rezultate na raznim natjecanjima i učenicima osmih razreda „naj osmašima“ koji su…