DRŽAVU I RADNIKE OŠTETIO ZA 900.000 KUNA, A NIJE PODNIO ZAHTJEV ZA STEČAJ

1432 0

NOVA GRADIŠKA, 27. listopada 2010. – Policijska uprava danas je medijima uputila za Novogradiščane zanimljivo priopćenje, vezano za gospodarski kriminalitet i medijsku lokalnu pozornost. Kriminal, pa i gospodarski, naša je svakodnevnica. Policija je u okviru svojih nadležnosti odradila posao i podnijela kaznenu prijavu o kojoj će se očitovati

nadležni pravosudni organi ove države o čemu ćemo izvijestiti kada se oni oglase i od njih dobijemo zvanično priopćenje. Zato u cijelosti donosimo samo priopćenje Policijske uprave.

 

Poslušno radili bez plaća

– Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Nove Gradiške, kojim su utvrdili osnovanu sumnju da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Nove Gradiške počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo povrede prava na rad i drugih prava iz rada. Od siječnja 2008. godine do svibnja 2010. godine, uskratio uplatiti na račun proračuna Republike Hrvatske i lokalne uprave i samouprave oko 650 tisuća kuna koje je obračunao i obustavio iz obaveznih doprinosa iz i na plaće djelatnika, kao i poreza od nesamostalnog rada i prireza, a od lipnja 2009. godine do ožujka 2010. godine, propustio uplatiti neto plaće djelatnika u iznosu od oko 250 tisuća kuna čime je prouzročio ukupnu štetu od oko 900 tisuća kuna, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo.

 

Zaboravio na stečaj

Pored toga on je u svojstvu odgovorne osobe protivno odredbama Zakona o trgovačkim društvima, iako je znao da je društvo nesposobno za plaćanje nepodmirenih obveza dulje od 60 dana, propustio predložiti i zatražiti otvaranje stečajnog postupka. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i Povreda prava na rad i drugih prava iz rada – navodi se u priopćenju.

Related Post