DRUŠTVO „NAŠA DJECA“: Poziv na humanitarnu utrku „Za tvoj korak tisuću naših“

1600 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 6. listopada 2019. – U povodu  Dječjeg tjedna Društvo „Naša djeca“ organizira brojna događanja sa djecom i za djecu. Jedna od najposjećenijih, kako djece svih uzrasta, tako i odraslih,  je XXI. Humanitarna utrka „Za tvoj korak tisuću naših“.

Ovogodišnja humanitarna utrka održat će se  u subotu 12. listopada 2019.  s početkom u 11 sati. Okupljanje sudionika je u 10,30 sati u središtu grada kod pozornice.

-Prikupljena sredstva od prodaje bonova namijenjena su ove godine za pomoć dječaku Karlu Bartoloviću iz Rešetara kojemu su zbog zdravstvenih poteškoća i radi osiguranja kvalitetnijega života potrebna određena ortopedska pomagala. Dobrovoljni prilozi ostvaruju se kupnjom bonova za sudjelovanje u utrci koje distribuiraju volonteri Društva Naša djeca.

Humanitarna utrka je prigoda u kojoj možemo posredovati svoju plemenitost, suosjećanje, dobrotu i javno pokazati da nam je stalo do čovjeka, osobito do bolesnog djeteta. Nemjerljiva je radost svakog bolesnog djeteta kojemu su mali i veliki Novogradiščani na ovaj način pomogli nositi se sa hendikepom i osjetiti podršku sredine. Nemjerljiva je radost sudionika utrke zbog zadovoljstva da svojim trudom i tjelesnim naporom doprinose povratku nade i životne radosti u jedno dječje srce -navodi Verica Lukačević,   predsjednica Društva „Naša djeca“ Nova Gradiška.

                                                          

 

 

Related Post