Dušan Nogić jednoglasno izabran za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine

1249 0

Autor bpz.hr
SLAVONSKI BROD, 15. lipnja 2019. – Na izborima za članove vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, održanim 5. svibnja 2019. godine, izabrano je 25 članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Brodsko – posavsko županiji.
U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, u petak 14. lipnja 2019., održana je konstituirajuća sjednica Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine na kojoj su od ukupno 25 izabranih članova nazočila 24 člana.
Konstituirajućom sjednicom do utvrđivanja kandidata koji je na provedenim izborima dobio najveći broj glasova predsjedavao je zamjenik župana Damir Mirković.
Za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine, tajnim glasovanjem sukladno članku 26. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, jednoglasno je izabran Dušan Nogić, a za njegovog zamjenika Nikola Romanić.
Na konstituirajućoj sjednici bila je nazočna zamjenica predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva Draženka Ilak, brodski paroh protojerej Ratko Gatarević i pročelnica Stručne službe Županijske skupštine i Župana Dubravka Knežević.

Related Post